Vai tu zini, kuras ir tavas stiprās puses?; Lūk 5 soļi, kā to noteikt

1.Karjeras tests

Tikai tāpēc, ka šie testi tiek izmantoti, lai noteiktu tev piemērotāko karjeras veidu, nenozīmē, ka tie neder arī tavai personīgajai dzīvei. Lietas, kuras tu atradīsi, kā tavas spēcīgākās puses karjeras izaugsmei pārklājas arī ar tavu personīgo dzīvi.

Piemēram, ja karjeras testā parādās, ka tu esi piemērots, lai vadītu kolektīvu vai uzņēmumu, tad tas nozīmē arī to, ka tev notikti labi padodas saplānot dažādus braucienus, sadalīt pienākumus ģimenē vai draugu lokā.

 

2.Izproti savu horoskopa zīmi

Priekš tiem, kuri ir skeptiski noskaņoti par zodiaka zīmes ietekmi uz cilvēku, tas varētu šķist muļķīgi, taču, ja cilvēkam ir izpratne pa savu zodiaka zīmi, tas var palīdzēt saprast, uz ko tu patiesi esi spējīgs. Piemēram, ja tavs horoskops ir vēzis un tev bieži tiek izteikti komplimenti par tavu kreativitāti, tad izpētot tavu horoskopa zīmi, secināsi, ka radošums un bagāta iztēle ir atbilstošs cilvēkiem, kuru horoskopa zīme ir vēzis.

Lai saprastu savas stiprās puses, papēti savu zodiaka zīmi, tad iegūto informāciju salīdzini ar sevi, un pavisam noteikti arī tu atradīsi dažādas savas stiprās puses, kuras līdz šim negribēji atzīt vai nebiji ievērojis.

 

3.Izanalizē, kāpēc tev patīk tās lietas, kuras tu dari

Ne katra lieta, kuru tu dari un ko tev patīk darīt, ir un būs tava stiprā puse. Taču, analizējot lietas, darbības, kuras tu dari labprātāk var palīdzēt atrast virzienu, kādā ir tendētas tavas stiprās puses.  Piemēram, ja tev patīk komunicēt ar cilvēkiem, runāt, sarakstīties, tas liecina par to, ka tu bieži nesēdi mājās, iespējams tev ir daudz draugu un bieži iepazīsties ar jauniem cilvēkiem, tātad esi ļoti komunikabls.

 

4.Pievērs uzmanību komplimentiem

Bieži par labi padarītu darbu apkārtējie savu novērtējumu izrāda ar komplimentiem. Noteikti tiem ir jāpievērš uzmanība, jo bieži mēs esam pārāk paškritiski un nenovērtējam savu darbu, taču citam tas no malas, iespējams, ir labāk redzams. Protams nevajag pārāk daudz fokusēties uz komplimentiem un tos gaidīt, bet, kad kāds tiek izteikt padomāt par to, un ļoti bieži arī tie palīdz saprast, kuras ir tavas stiprās puses.

 

5.Saproti, kas tev sevī patīk

Iepriekšējie četri soļi palīdzēs tev uzsākt, taču pats svarīgākais ir saprast, kas tev sevī patīk. Un ļoti bieži šī ir vislielākā problēma. Pajautā sev, kā tu rīkojies sarežģītās situācijās, kādas tavas īpašības, tad parādās, un kāpēc tu rīkojies tieši tā. Izteikt komplimentu sev var būt grūti, taču tas nav neiespējami.  Pirmie četri soļi palīdz tev sagatavot sevi, atrast savas stiprās puses, bet šis ir vissvarīgākais, tev sevī jānostiprina apziņa, ka šīs ir tavas stiprās puses un jāsāk tās izmantot ikdienā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment