Vai vairāk seksa nozīmē vairāk laimes?

Lielākoties mediji mēģina cilvēkiem ieskaidrot par to, ka starp seksu un laimi ir atrodama vienādības zīme. Jo vairāk seksa, jo laimīgāk tu jūties, bet vai tā patiesībā ir? Uz šo jautājumu ir mēģinājusi atbildēt zinātne ar saviem jaunajiem pētījumiem.

Pētnieki izmeklēja 128 laimīgi precējušos pārus, vecuma posmā no 35-65 gadiem, lai izmeklētu, kā seksa biežums ietekmē laimes sajūtu.

Pāri nejaušas izvēles formā tika sadalīti divās grupās, kur vienā no tām pāriem bija jānodarbojas ar seksu divas reizes biežāk nekā ierasts, bet otra grupa varēja nodarboties ar seksu, kad vien ir tāda vēlme.

Pētījuma sākumā visi pāri aizpildīja anketas un testus, kuros bija jāatbild uz dažāda veida jautājumiem par savu ikdienu, sajūtām un romantisko dzīvi, kas palīdzēja ieskicēt vispārējo laimes sajūtu cilvēka dzīvē. Šis eksperiments ilga 3 mēnešus un pēc šī laika pāriem atkal bija jāizpilda testi un anketas.

Rezultāti atklāja, ka pāri, kuri nodarbojās ar seksu divas reizes biežāk, viņiem bija samazinājies laimes līmenis, bet pāriem, kuri nodarbojās ar seksu tik bieži, cik viņi vēlējās laimes līmenis nebija būtiski mainījies.

Tomēr zinātnieki skaidro, ka pāriem, kuriem bija jānodarbojas ar seksu konkrētu reižu skaitu pētījuma ietvaros, ļoti iespējams, ka ne vienmēr spēja rast patiesu vēlmi to darīt. Tāpēc arī pāri atzina, ka viņu seksuālā vēlme samazinājās un arī samazinājās gūtās baudas līmenis.

Avots: medicalnewstoday.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment