Vaira Vīķe-Freiberga pēkšņi piedzīvo ļoti skumju mirkli savā dzīvē

Vaira Vīķe-Freiberga (dzimusi 1937. gada 1. decembris) ir latviešu sabiedriskā un politiskā aktīviste, zinātniece un vairāku augstskolu profesore. Viņai piešķirts arī Goda doktora grāds.

Pēc piecu gadu pārtraukuma uz teātra izrādi “Kaukaza krītas apļi” ieradās eksprezidente Vaira-Vīķe Freiberga ar vīru Imantu Freibergu. Tomēr vēlāk tika uzzināts, ka zinātniecei tas nebija viegls solis.

Bijusī prezidente stāsta, ka viņai pēc ceļgala operācijas ir ļoti grūti staigāt. Viņa min, ka kāpnes viņai ir liels šķērslis un izaicinājums. Viņa sola biežāk sākt staigāt uz teātri, ja vien kājas klausīs.

Atgādinām, ka bijušajai prezidentei ir 85 gadi. 2001. gadā viņa tika atzīta par Eiropas Gada cilvēku Latvijā. Tas viņai bija liels pagodinājums, un viņa ļoti lepojās ar šo sasniegumu.

LASI VĒL: Kāds tuvs Šūmaheru ģimenes draugs nāca klajā ar negaidītu paziņojumu

Latvijas iedzīvotāju atzinību viņa izpelnījusies ar mērķtiecīgu un enerģisku darbību ārpolitikā, kā arī starptautiskajā politiskajā arēnā plaši atzīta par darbu Latvijas 20.gadsimta vēstures problēmu popularizēšanā un skaidrošanā.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment