VIDEO: Noskaties, kā vācieši izpilda latviešu deju Sudmaliņas; Viņi ieguva 1. vietu un izpelnījās sajūsmas saucienus

Interesanti notikumi norisinājušies kādā tautas deju konkursā Vācijā, kur vietējais deju kolektīvs izpildīja leģendāro latviešu tautas deju “Sudmaliņas”. Deja tik ļoti iepatikās skatītājiem un žūrijai, ka tā ieguva pirmo vietu un izpelnījās sajūsmas saucienus. 

Par deju Vācijas pilsētas Heilbronnas jauniešu deju kolektīva vadītājs Patriks Velthers saka, ka tā ir ļoti sarežģīta un ātra, tomēr pēc  vairāku mēnešu smaga darba, ieguldītās pūles ir atmaksājušās, ziņo portāls lsm.lv.

Bet kā deju kolektīvs nonāca līdz tam, ka izlēma izpildīt latviešu tautas deju? 

Izrādās, ka Vācijas pilsēta Heilbronnas jaunieši par mūsu tauta deju uzzināja, redzot to kādas citas Vācijas pilsētas deju kolektīva izpildījumā. Savukārt to kolektīvu ar deju iepazīstināja Vācijā dzīvojošā latviete Laura Putāne, kura Štutgartē vada  latviešu tautas deju kolektīvu “Trejdeksnītis” un Frankfurtē deju kopu “Dimdari”.

 

Interesanti, ka sociālajos tīklos daudzi komentāri par vācu jauniešu izvēli izpildīt Sudmalņas nebūt nebija pozitīvi – daudzi konservatīvāki vācieši bija neapmierināti, ka nav izvēlēta tradicionālā vācu deja, un norādīja, ka tā vairāk esot šova deja.

Lasi arī: “Ja kāds man vēl pateiks, ka mediķiem vajag algas pielikumu, tad es šo apgalvojumu apgāzīšu!” – sieviete dalās ar nepatīkamu

Velthers gan smejas, ka burkšķētāji būšot vienmēr, kad tiek parādīts kas jauns.  Pašā konkursa norises laikā cilvēki bija sajūsmā gan par deju, gan izpildījumu, ko var redzēt arī video.

Šķir otru lapu, lai noskatītos dejas video

 

Iesaki šo rakstu citiem!