Vienkārši veidi, kā dienā atrast vairāk brīvā laika

Izslēdz televizoru

Visi eksperti kā viens atzīst, ka pie TV ekrāna ir ārkārtīgi viegli zaudēt laika izjūtu, jo tieši tamdēļ televizors ir paredzēts. Neapšaubāmi, neilga atpūta ikvienam nāk par labu, tādēļ televīzija nav jāaizmirst uz mūžīgiem laikiem. Tomēr atsakoties no bezjēdzīgu pārraižu skatīšanās tu iegūsi vairākas stundas, ne tikai minūtes brīva laika.

Liec lietā prātu, ja nav pieejamas tehnoloģijas

Ir visai vienkārši pieņemt, ka laiks, ko pavadi braucot uz darbu, ir aizņemts, bet tā nebūt nav. Šīs vērtīgās minūtes var izmantot, klausoties audio grāmatas vai citas apraides. Ja vēlies būt inteliģents, tev jāturpina apgūt jaunas lietas.

Ierobežo ienākošos e-pastus

Cik bieži tev nav nācies pārtraukt darāmo tikai tādēļ, ka izdzirdi vai ievēro jaunu ienākošo e-pastu? Ievēro īpašu grafiku e-pastu lasīšanai. Lai arī eksperti ir pielāgojušies atbildēt uz e-pasta vēstulēm reizi vai divas dienā, sākumā uzstādi reālistisku mērķi – piemēram, reizi 30 minūtēs. Ierobežošana tev palīdzes koncentrēties uz darāmo.

Uzstādi prioritātes

Aplūko vissvarīgākās prioritātes un pārdomā, kas ir patiesi svarīgi. Pērējo noliec malā vai atliec to uz brīdi, kad būsi ticis galā ar pašu svarīgāko.

Ieplāno nedēļu

Jā, tam ir nepieciešams laiks, bet šī darbība nes augļus. Plānojot laiku, tev ir iespēja izvirzīt zināmas prioritātes un lietderīgāk izmantot brīvo laiku. Konkrēts rīcības plāns palīdz ātrāk tikt gala ar darbiem. Bez stratēģijas tu izniekosi laiku, domājot par to, kas tev būtu jādara.

Trenējies, kad vien vari

Neatkarīgi no tā, vai tev ir 5 vai 45 minūtes brīvā laika, tu vari veikt ātru treniņu. Profesionāli treneri atgādina, ka dienas laikā iespējams veikt atsevišķus vingrinājumus, kas aizņem tik vien kā 3-5 minūtes, bet kopā tie veido normālu treniņu. Ja uztraucies par svīšanu treniņu laikā, iegaumē, ka tiem nav obligāti jābūt augstas intensitātes vingrinājumiem.

Izmanto pārtraukumus

Zinātnieki atklājuši, ka intervālu treniņš, kas izpildāms mazāk kā 5 minūšu laikā var pamatīgi uzlabot tavu metabolismu un uzturēt to augstā līmenī pat 30 minūtes pēc treniņa.

Izvairies no bezjēdzīgām sarunām

Par treniņu partnera dzīves jaunumiem varēsi uzzināt vēlāk. Daži cilvēki sarunām velta pat 20-30 minūtes pirms treniņa. Pārģērbies un dodies trenēties, cik ātri vien iespējams.

Seko savam tempam

Ja šur un tur atļausi sev atpūsties 5 minūtes, šie intervāli sakrāsies, aizņemot lielu daudzumu laika. Esi striktāks pret sevi – ja kopējais atpūtas laiks, ko esi gatavs veltīt, ir tikai 30 minūtes, tad pārliecinies, ka tās tiešām ir tikai 30 minūtes.

Celies augšā agrāk

Šī ir viena no labākajām lietām, ko īstenot, lai tavs 2016. gads būtu lielisks. Piecelšanās agrāk no rīta sniedz tev brīnišķīgu iespēju veltīt laiku sev, pirms tev nākas ķerties klāt ikdienas pienākumiem.

Tev nebūt nav jāceļas plkst. 5:00. Sāc ar to, ka uzstādi modinātāju 15 minūtes agrāk.

Avots: www.menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment