Viņa labprātīgi ļāva sevi piekaut 160 reizes stulba iemesla dēļ, kas radīja bēdīgas sekas

Pēc 160 sitienu sesijām 18 mēnešu laikā Bao kundze pamanīja, ka savādā ārstēšanas metode ne vien nepalīdz, bet arī ietekmē viņas redzi. Saņemot triecienus pa galvu un acīm, viņai bija ievērojami pasliktinājusies redze labajā acī. Terapeits, kas ieteica šo metodi, gan apgalvoja, ka tā ir pilnīgi normāla organisma reakcija un ka šie simptomi ar laiku pazudīs. Tāpēc viņa turpināja izlikties par boksa maisu un tas viss veselības vārdā, tikai redze kļuva vēl sliktāka. Viņa ar labo aci gandrīz neko nevarēja saskatīt, un tāpēc devās pie ārsta. Izrādījās, ka viņai ir katarakta.

Šajā brīdī būtu tikai pašsaprotami ne vien pārstāt doties uz apšaubāmajām “iekaustīšanas sesijām”, bet arī sniegt šo terapiju pašam tās ieteicējam. Toties Bao kundze vērsās pie “Dabiskā šoka veselības kluba” pārstāvjiem un pastāstīja par redzes problēmu, un viņiem izdevās kundzi pārliecināt, ka terapija ir jāturpina, jo tā palīdzēs izārstēt kataraktu. Tikai tad, kad viņai ievērojami pasliktinājās redze arī otrā acī, viņa izlēma, ka jāpieliek punkts šai terapijai.

Bao kundze iesūdzēja tiesā šo “veselības” klubu, vainojot to redzes problēmu izraisīšanā, un, tiesa atrada pierādījumus, ka kataraktu tik tiešām izraisīja simtiem stundu ilgā iekaustīšana. Rezultātā klubam nācās izmaksāt kompensāciju 100 000 juaņu apmērā.

Cilvēki bija neizpratnē par sievietes aklo ticību ārstēšanas metodei, kas acīmredzami rada veselības problēmas, nevis tās novērš. Interneta lietotāji mikroblogošanas vietnē Weibo rakstīja, ka šī sieviete nevar būt pie pilna prāta, jo neviens saprātīgs cilvēks neticētu “iekaustīšanas terapijai”. Vēl kāds lietotājs raksta, ka šim klubam piemīt iespaidīgas pārliecināšanas prasmes.

Ķīnas tradicionālā medicīna ir ļoti populāra, un, lai arī tādas metodes kā, piemēram, Tai-či un akupunktūra, ir pierādījušas savu efektivitāti, lielākā daļa ir diezgan apšaubāmas. Piemēram, kāda pusmūža sieviete no Siaņas pilsētas gūlās uz saulē sakarsušiem akmeņiem, lai uzlabotu veselību. Tāpat tā sauktās “Ķīnas urīna terapijas asociācijas” dalībnieki regulāri dzer savu urīnu, bet skaistumkopšanai tiek piedāvāta terapija, kuras ietvaros uz acīm tiek liktas uguns bumbas. Līdzīga “iekaustīšanas terapijai” ir, piemēram,  “iepļaukāšanas terapija”, pēc kuras cilvēku ķermeņi ir noklāti ar brūcēm.

Avots: odditycentral.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment