Viņu ieslodzīja cietuma kamerā: naktī pie viņa ieradās tiesnesis un izdarīja ŠO!

Šo tiesas procesu vadīja tiesnesis Džo Olivers. Viņš zināja, ka viņam ir jānotiesā Serns par pārbaudes laika neizturēšanu, tomēr tajā pašā laikā tiesnesis zināja arī Serna stāstu.

2

Izrādās, ka Serns ir godalgots veterāns – viņš trīs reizes ir dienējis Afganistānā, kā arī viņam zem jostas atrodas divas violetās sirdis. Violetā sirds ir militārs apbalvojums no prezidenta tiem, kuri dienēšanas laikā ir tikuši ievainoti vai nogalināti. Serns ir izdzīvojis IED uzbrukumu un arī pašnāvnieku bombardēšanu. Tomēr tik un tā pats biedējošākais dzīves moments viņam bija tad, kad ar citiem kareivjiem viņi braukuši militārajā mašīna, kad zem viņiem sabruka ceļš, iegrūžot viņus blakus esošajā līcī. Auto ātri sāka pildīties ar ūdeni. “Visas cerības tika zaudētas,” saka Serns.

Lasi vēl: Populārākie cietumnieku pēdējie vārdi pirms nāvessoda izpildes

Ūdens pildījās arvien vairāk un vairāk, līdz tas sasniedza Serna zodu un pēkšņi apstājās. No visiem cilvēkiem, kuri bija atradušies mašīnā, tikai Serns izdzīvoja. Traumatiskās pieredzes rezultātā Sernam bija pēctraumatiskā stresa sindroms, kā arī klaustrofobija, kas vēl joprojām viņam izpaužas diezgan smagā formā.

4

Zinot šo visu, tiesnesis Olivers teica, ka, lai arī Serns neizturēja pārbaudes laiku, viņš saprot viņa pagātni un vēlas viņam sniegt kādu atbalstu.

Saprotams, ka viņš bija jāiesloga, bet tajā pašā laikā es sapratu, ka man arī ir jāiet tur,” saka tiesnesis Olivers.

5

Tiesnesis visu nakti pavadīja pie Serna. Viņi ne uz brīdi neaizmiga, ēda viltoto zaķi un runājās par ģimenēm. “Sienas vairs neeksistēja,” saka Serns. “Viņš man lika atgriezties Ziemeļkarolīnā, arī slīkstošajā automobilī.”

Pēc šī notikuma Serns un Olivers dalīja intīmu mirkli tiesas zālē nākamajā dienā, kas lika visu acīs sariesties asarām.

Šis stāsts atgādina, ka, lai arī kādi nebūtu apstākļi, vienmēr ir jāatceras par cilvēcisko faktoru!

Avots: shareably.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment