Izsprāgst no alām kā korķi. Iespējams, labākā kurmju apkarošanas metode

Kurmju rakumi izraisa galvassāpes ne vienam vien mazdārziņa īpašniekam, un katrs ar šiem nelūgtajiem viesiem cīnās kā nu māk.

Rakumi ir kurmja pazemes mājas ieejas. Šim dzīvniekam ir aktīva vielmaiņa, tāpēc tas vienmēr ir barības meklējumos, dienā apēdot vairāk nekā pats sver.

Sliekas, gliemji, dažādu kukaiņu kāpuri – tas viss ir kurmja ēdienkartē. Kurmis meklē barību, pārskatot savas pazemes ejas, kurās sakrīt dažādi bezmugurkaulnieki.

Kurmis nenogurdināmi rok ejas un nepārtraukti paplašina savu alu sistēmu. Tuneļi mēdz būt pat 100—200 metrus gari, vienā dienā kurmis pārrok līdz pat 20 metriem.

Bet kurmju aktivitātes rada noteiktas problēmas dārzniekiem. Pirmkārt, kurmis uzrok augsni, kas negatīvi ietekmē piemājas zāliena izskatu.

Noskaidrojiet savas auras krāsu, izmantojot dzimšanas datumu, kas jums pateiks jūsu dzīves mērķi

Otrkārt, tā asie nagi var sabojāt kultūraugu sakņu sistēmas, īpaši tas attiecas uz gurķiem un tomātiem. Treškārt, tas, ka kurmis barojas ar tārpiem, pasliktina augsnes kvalitāti, jo tārpi rada humusu, kas ir vērtīgs organiskais mēslojums.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Lasi arī: Kāpēc cilvēki, kuri ir attiecībās, smaržo citādāk nekā vientuļie? Iemesls tevi, visticamāk, ļoti pārsteigs!

Lasi arī: Kolhoza kotletes: maize ar ūdeni padara šīs kotletes sulīgas un pufīgas. Tā ir mana mīļākā recepte!

Pirms biju pārrunājis problēmu ar savu kaimiņu, internetā uzgāju dažādas metodes, kā izsvēpēt kurmjus no alām. Lielākā daļa no tām bija balstītas uz dzīvnieka maņu, jo īpaši ožas, ietekmēšanu…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment