Lūk, kas notiek, kad tu pārvari atkarību no mobilā telefona!

Smart phone atached to hand

Ja paskatīsies apkārt jebkurā publiskā vietā, redzēsi skumju skatu – lielākā daļa cilvēku sēž, ieurbuši skatienus savos mobilajos telefonos. Telefons mūsdienās cilvēkam ir kļuvis par labāku draugu nekā kāds cits cilvēks.

Viedtālruņi sākotnēji piedāvāja brīnišķīgu iespēju ieskatīties internetā nepieciešamības gadījumā, piemēram, lai pārbaudītu e-pastu. Tomēr šodien tūkstošiem pieejamo aplikāciju un atkarības no sociālajiem tīkliem dēļ, cilvēki izmanto veidtālruņus izklaides funkcijai. Mēs esam kļuvuši atkarīgi no tehnoloģijām un  mazāk esam saistīti ar citiem cilvēkiem un pasauli mums apkārt.

Uzdod sev jautājumu: “Cik reižu dienā tu pārbaudi savu mobilo telefonu?” Vai tu to izmanto, lai pārbaudītu tikai svarīgu informāciju un ziņojumus vai arī izvelc to no kabatas katru mīļu brīdi, pat īsti nezinot, kāpēc? Ļoti daudz cilvēku izmanto viedtālruņus nevis vajadzības, bet gan ieraduma pēc. Cilvēki ir sākuši izmantot telefonus, lai izvairītos no neveiklām situācijām, lai aizpildītu laiku, kamēr kaut kas ir jāgaida, piemēram, stāvot rindā veikalā vai gaidot maltīti restorānā, kā arī lai vienkārši aizbēgtu no realitātes. Tas taču neizklausās labi, ne? Tieši tādēļ kaut kas lietas labā ir jādara.

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kas notiek, kad pārvari atkarību no viedtālruņiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment