10 iemesli kāpēc tev ir paģiras; ja dara #7– tas ir garantēts!

tulku!

  1. Iedzimtības faktors

Vai esi domājis par to, kāpēc citi var dzert un dzert visu vakaru un nākamajā rītā neko nejust, bet citiem atliet tikai paiet garām bāram, un nākamajā rītā ir paģiras? Iespējams, izskaidrojumu var rast gēnos. Pētnieki pajautāja identiskajiem dvīņiem, cik bieži un kādas viņiem ir paģiras, un viņi atbildēja, ka pēc alkohola lietošanas pašsajūta un paģiru ilgums ir pilnīgi vienāds.

  1. Alkohola nepanesība

Lai arī alerģija pret alkoholu ir reti sastopama, daudzi saskaras ar tādiem simptomiem kā izsitumi, elpošanas traucējumi, vēdera krampji vai pat samaņas zudums, pat, ja tikai iemalko vīnu vai alu. Daudziem cilvēkiem ir nepanesība pret vīnogām vai graudiem, kas var izraisīt galvassāpes, nelabumu, grēmas un sirdsklauves.

  1. Sarkanvīns ir pārāk jauns

Sarkanvīna sastāvā parasti ir tanīni, ko iegūst no vīnogu sēklām, mizām un kātiņiem. Tas ir ļoti svarīgs konservants, kas uzlabo vīna garšu, bet arī pasliktina paģiras. Šoreiz nav runa par lētiem vīniem. Tanīni ar laiku “izzūd”, tāpēc, iespējams, tu vienkārši atvēri vīna pudeli nedaudz par ātru.

  1. Pie vainas var būt arī Itāļu vīns

Tiramīns ir aminoskābe, kas palīdz regulēt asinsspiedienu un ir pazīstams arī kā migrēnas izraisītājs. Tas ir arī dažu vīnu sastāvā, atkarībā no vīnogu šķirnes. Itālijā ražotais Chianti sarkanvīns satur īpaši daudz tiramīna, un tāpat arī Riesling vīns, kas tiek ražots Vācijā.

  1. Tu esi no Austrumāzijas

Kad alkohols nonāk organismā, tas sadalās un kļūst par acetaldehīdu, kas, savukārt, izraisa paģiru simptomus, tostarp nelabumu.

Cilvēkiem no Austrumāzijas visbiežāk ir tāda gēnu mutācija, kas paātrina alkohola sadalīšanos, tāpēc viņiem ir arī izteiktāki paģiru simptomi.

  1. Vainīgas ir novecojušās aknas

Kļūstot vecākam, organisms vairs nevar panest tik lielu alkohola daudzumu kā agrāk. Alkohola sadalīšanās process notiek aknās, un ar laiku tās kļūst vājākas un nespēj tik labi veikt savu uzdevumu.

  1. Smēķēšana  

2012. gada pētījumā tika noskaidrots, ka tie, kas lieto alkoholu un paralēli arī smēķē, cieš no smagākām paģirām. Tabakas dūmi satur acetaldehīdu, kas arī varētu būt viens no faktoriem.

     8. Viskija tumšā puse

Tas, cik smagas ir paģiras, ir atkarīgs arī no alkohola krāsas. Brūnie spirtotie dzērieni satur vairāk blakusproduktu, kas arī izraisa paģiras. Dzērieni ar augstāku blakusproduktu saturu pastiprina simptomus, kā arī pietiek ar mazāku tilpumu, lai tos izraisītu.

  1. Biežākā kļūda

Jebkurš pieredzējis alkohola lietotājs zina, ka alkohols ir diurētiķis jeb urīndzenošs līdzeklis. Tāpēc ar katru izdzerto alkohola gramu, izdalītā urīna daudzums palielinās par 10 ml. Lai novērstu iespējamās sekas, starp alkoholiskajiem dzērieniem ik pa laikam jāizdzer arī kāda glāze.

  1. Jauna vide

Birmingemas Universitātes pētījumā tika noskaidrots, ka, nokļūstot jaunā vidē, mainās cilvēka mēra sajūta un uzvedība kopumā. Līdz ar to, cilvēks, kas aiziet uz citu bāru, var turpināt dzert pat tad, ja viņa limits jau ir izsmelts.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment