12 padomi kā saglabāt produktus svaigus. Tā ir īsta māksla!

Šādas situācijas novērojamas katrā mājā. Jūs nopērkat svaigus dārzeņus, augļus un daudz ko citu. Pēc kāda laika banāni kļūst brūni, zemenes pārvēršas putriņā, un salātu lapas zaudē savu kraukšķīgumu. Tomēr ikviens var bez īpašiem izdevumiem paildzināt produktu svaigumu un saglabāt to garšu. Kā to izdarīt, lasiet tālāk.

Kā ilgāk saglabāt produktus

Sīpolus liek neilona zeķubiksēs, aiz katra sīpola sasienot mezglu. Tad šo “vītni” nepieciešams pakārt. Tas ir tik vienkārši.

Sagriezto avokado uzglabā ar pusi no sīpola, un tādējādi izbaudi savu iecienītā produkta garšu ilgāk!

Vai vēlaties, lai banāni ilgāk paliktu svaigi? Vienkārši aptiniet to galus ar pārtikas plēvi, kā parādīts fotoattēlā.

Kukurūzas pārslas nesalips kopā, ja tās uzglabāsiet saldētavā. Neticami, vai ne?

Selerijas var uzglabāt līdz 5 nedēļām, ja ievietosiet tās ledusskapī ietītas folijā. Tās būs tikpat garšīgas, kraukšķīgas un veselīgas!

Lai nepakļautu olas temperatūras izmaiņām ledusskapja atvēršanas un aizvēršanas rezultātā, ielieciet tās kaut kur pa vidu. Tajā pašā laikā ledusskapja durvis ir sliktākā vieta šim produktam.

Nomazgājiet zemenes šķīdumā, kas sastāv no 1 glāzes etiķa un 3 glāzēm ūdens, un varēsiet daudz ilgāk baudīt savas iecienītās ogas.

Visi sakņu dārzeņi bez izņēmuma labāk saglabājas, ja tos novieto uz mitrām smiltīm un uzglabā vēsā, no saules gaismas pasargātā vietā.

Uzglabājiet sausos cepumus kopā ar svaigas maizes gabaliņu.

Zaļumus nedaudz sagriež, ieliek ūdenī un iesaiņo maisiņā. Pēc tam ielieciet ledusskapī.

Uz pienu attiecas tas pats noteikums kā uz olām. Tam vienmēr atvēli ledusskapja vidus daļu.

Glabājiet sēnes papīra maisiņā, jo plastmasas maisiņi sakrāj visu mitrumu, kas var izraisīt pelējumu.

Šie vienkāršie paņēmieni ļaus saglabāt jūsu produktus daudz ilgāk!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment