5 šausmu filmas, kas iedvesmoja slepkavas – šausmas!

 

2. “Saw” jeb “Zāģis”

a99479_saw-vi_1024

35 gadus vecais Metjū Tinlings mocīja savu kaimiņu, izbijušu kareivi, lai iegūtu viņa debetkartes PIN kodu. Kareivis atteicās viņam to sniegt, kā rezultātā saņēma 17 naža dūrienus. Tā kā slepkava izdarīja vairākus dūrienus mugurkaula apvidū, lai panāktu upura paralīzi un turpmāk varētu viņu mocīt neuztraucoties, ka upuris varētu aizbēgt vai pretoties, slepkavība bija ilga un mokoša.

Kopumā izbijušais kareivis saņēma dūrienus mugurkaula, galvas, kakla un kāju apvidū. Bankas kontā, kā izrādās, bija tikai 240 ASV dolāri. Slepkava par mugurkaula skriemeļu atdalīšanu bija uzzinājis no šausmu filmas “Zāģis”.

3. “Halloween” jeb “Halovīns”

a99479_halloween-2007-directorrsquos-cut-poster-artwork-malcolm-mcdowell-brad-dourif-tyler-mane

Džeiks Evans bija tikai 17 gadus vecs, kad viņu “iedvesmoja” filma “Halovīns”. Filmas sižetā 12 gadus vecs zēns nogalina savu ģimeni un turpmākās filmas daļās jau pieaudzis vīrietis, kas tērpts kombinezonā un maskā, dodas nogalināt visus savus radus. Džeiks liktenīgajā nedēļā skatījās filmu “Halovīns” trīs reizes.

2012.gada 3.oktobrī Džeiks nogalināja savu 48 gadus veco māti un 15 gadus veco māsu. Atzīstoties Džeiks stāstīja, ka viņu ir pārsteigusi mazā zēna uzvedība filmā – viņš it nemaz nav jutis sirdsapziņas pārmetumus par savas ģimenes nogalināšanu, un viņam ir licies, ka ar viņu būs tāpat. Tomēr, saņemot sodu, viņš atzinās, ka viņš vairs neturpinās nogalināt, tā esot bijusi mokošākā pieredze viņa dzīvē, ko viņš nekad nevarēs izdabūt laukā no sava prāta.

Lasi vēl: Lielveikala saldētavā atrod mirušu vīrieti; Šausmu filmas cienīgs stāsts

4.” Queen of the damned” jeb “Nolādēto karaliene” 

a99479_aaliyah_queen_of_the_damned_001

23 gadus vecais Alans Menzijs saņēma mūža ieslodzījumu pēc tam, kad bija nogalinājis 21 gadu veco Tomasu Makkendriku. Alans kļuva apsēsts ar filmas varoni sievieti vampīru Akašu, kas pēc viņa teiktā lika viņam nogalināt. Alans policijai atklāja, ka filmu bija noskatījies vairāk nekā 100 reizes. Liktenīgajā vakarā Tomass izteicās slikti par Akašu kā filmas varoni, un Alans zaudēja savaldību – viņš izdarīja 10 āmura sitienus Tomasa galvaskausā un sadūra viņu 43 reizes.

Pirms līķa aprakšanas viņš padzēra Tomasa asinis un apēda daļu no viņa smadzenēm. Izdarot slepkavību, viņš cerēja kļūt par vampīru un attiecīgi iegūt nemirstību. Tā gan viss nenotika – Alans izdarīja pašnāvību gadu pēc ieslodzījuma – 2004.gadā.

5. “American Psycho” jeb “Amerikāņu psihopāts” 

MCDAMPS EC020

Maikls Ernandess bija tikai 14 gadus vecs zēns, kad viņš aizrāvās ar “Amerikāņu psihopāta” sērijveida slepkavas tēlu. Viņš vēlējās līdzināties šim tēlam, kā rezultātā viņš nodūra savu draugu un klasesbiedru skolas tualetē. Viņu apsūdzēja, un būtu piespriests mūža cietumsods, taču mazgadīgajiem ASV mūža ieslodzījumu piespriest nedrīkst. Viņš saņēma maksimāli pieļaujamo cietumsoda laiku.

Avots: oddee.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment