5 veselīgi dzērieni, no kuriem tomēr jāatsakās, ja vēlies atbrīvoties no liekajiem taukiem

 

Kafijas dzērieni

Kafija pavisam noteikti nepalīdzēs svara zaudēšanā, bet tas nenozīmē, ka no tās ir jāatsakās pavisam. Vislabāk ir dzert melnu kafiju, un nevis ar sojas pienu vai krējumu, bet pavisam nedaudz pilnpiena. Tas palīdzēs samazināt kaloriju daudzumu, ko parasti uzņem ar kafijas krējumu vai visiem citiem krēmīgajiem kafijas dzērieniem, kurus parasti dzer.

Ja tev negaršo parasta kafija, vari piebērt arī nedaudz cukura, bet, ja gribēsi kaut ko vairāk, tad tas noteikti nepalīdzēs sasniegt vēlamo rezultātu. Ja tev garšo salda kafija, tad labāk izvēlies mākslīgos saldinātājus, kas nesatur kalorijas.

Vājpiens

Vairākos pētījumos ir pierādīts, ka pircēji, kuri izvēlas vājpienu ar mazāk nekā 1% tauku saturu, patiesībā mēdz pieņemties svarā vairāk nekā tie, kuri izvēlas pilnpienu un nesaldinātu pienu. Ja centies zaudēt svaru, labāk izvēlies 2% pienu vai pilnpienu. Tajos ir vairāk kalcija, kas palīdz efektīvāk sadedzināt taukus, un daudz olbaltumvielu, kas piedalās muskuļu masas veidošanā.

Augļu sulas

Sulā ir tikpat daudz cukura, cik saldinātajos dzērienos, taču tajā ir vairāk uzturvielu. Tāpēc rodas dilemma – kā lai uzņem sulā esošos vitamīnus un antioksidantus bez papildu cukura? Izvēlies 100% augļu sulu nevis sulas dzērienus, kuriem ir pievienoti papildu saldinātāji, un vienmēr pārbaudi, kas rakstīts uz sulas iepakojuma – cik procentu ir dabīgās sulas. Lai samazinātu kaloriju daudzumu, vari dzert parastu ūdeni un tam pievienot nedaudz sulas.

Lasi vēl: Tikai vīriešiem: visdrošākais veids, kā noteikt, vai tev vajag nomest liekos kilogramus

Ledus tēja

Turies tālāk no ledus tējas neatkarīgi no tā, vai tas ir restorāns vai veikala plaukts. Tā ir atspirdzinoša, bet satur tik daudz cukura, ka tikpat labi vari dzert arī saldināto, gāzēto dzērienu. Ja vēlies nopirkt tēju, kad esi ārpus mājas, ļoti uzmanīgi izlasi, kas rakstīts uz etiķetes, jo ir pieejami arī tādi dzērieni, kas satur mākslīgos saldinātājus, bet ne kalorijas.

Vislabāk būtu pašam mājās pagatavot tēju un pievienot svaigi spiestu citrona sulu.

Smūtiji

Smūtiji var būt veselīgi, bet viss ir atkarīgs no sastāvdaļu attiecībām. Gatavojot smūtijus, mēs mēdzam pārspīlēt. Ēdot augļus, tu taču neapēd piecas porcijas uzreiz, tad kāpēc gribi tik daudz izdzert?

Pagatavo garšīgu dzērienu, sablendējot banānu ar zemenēm un mellenēm, pienu un citiem svaigiem augļiem, un tādā veidā vari kontrolēt kaloriju daudzumu. Restorānos smūtiju sastāvā var būt arī saldējums, medus vai citi saldinātāji, kas satur ļoti daudz kaloriju.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment