7 traģiskākie negadījumi, kas notikuši atrakciju parkos: padomā divreiz, pirms apmeklē!

1. Brīvais kritiens tīklā ir atrakcija, kuras ietvaros cilvēks tiek pacelts gaisā un atlaists, tam seko brīvais kritiens zemāk iekārtā tīklā. Brīvā kritiena laikā cilvēka ķermenim nav piestiprināti nekāda veida drošības stiprinājumi. Tu noteikti zini ko tas nozīmē. Daudzi cilvēki šīs atrakcijas apmeklējuma laikā cietuši no smagiem ievainojumiem vai pat vispār nav piezemējušies drošības tīklā.

2. 2001. gadā kāda sieviete vārdā Lorī Meisona-Lareza par briesmu tuvošanos neko nenojaušot baudīja braucienu amerikāņu kalniņos ar nosaukumu “Perilous Plunge”, kas atzīts par pasaulē stāvāko un augstāko amerikāņu kalniņu. Tas atrodas Knota Berija Fermā, Buena Parkā, Kalifornijas štatā. Sieviete atrakcijas laikā izslīdēja no drošības karkasa un traģiskā kārtā zaudēja dzīvību nokrītot no liela augstuma.

3. 1997. gadā 33 skolēnu grupa nolēma pārkāpt Kalifornijā esošā “Waterworld” ūdens atrakciju parka lietošanas noteikumus. Viņi visi iedomājās vienlaicīgi šļūkt lejā pa slēgtā tipa slidkalniņu “Banzai Pipeline”. Slidkalniņa karkass pārplīsa, neizturot lielo svaru un skolēni no tā izkrita, piezemējoties uz daudzus metrus zemāk esošās betona grīdas, daudzi no viņiem bija smagā stāvoklī, kā arī 17 gadus veca jauniete gāja bojā notikuma vietā.

4. 1900. gados Masačūsetsā esošais “Derby Racer” amerikāņu kalniņš pierādīja sevi kā visnotaļ bīstamu atrakciju. Tā stāvie un asie pagriezieni, kā arī sliežu ceļa mezglojumi sakratīja cilvēkus tik traki, ka daudzi guva nopietnus savainojumus un pat gāja bojā. Šajā amerikāņu kalniņā gāja bojā trīs cilvēki.

5. Batersījas izklaides parkā, Londonā esošais amerikāņu kalniņš “The Big Dipper Coaster” bija visnotaļ neveiksmīgs, 1917. gada tas aizdegās, bet divus gadus vēlāk augšup pa sliedēm braucošs vagoniņš nogāja no sliedēm un uzkrita rindā stāvošam cilvēku pūlim, nogalinot piecus bērnus un ievainojot vēl 13 citus.

Lasi vēl: Viņš mira traģiskā nāvē, kad sieva bija stāvoklī, bet viņa ar vīra seju izdarīja neticamo

6. “The Human Trebuchet” bija Somersetā, Anglijā, esošā ūdens atrakciju parka izgudrojums. Ar speciāli izveidotas iekārtas palīdzību cilvēki tika “izšauti” 25 metrus augstu gaisā un tiem bija jāpiezemējas brīvi stāvošā tīklā. Šī izklaide daudziem beidzās visai bēdīgi, neskaitāmi cilvēki tika ievainoti un pat salauza iegurņa kaulus. 2002. gadā, pilnībā netrāpot drošības tīklā gāja bojā kāds 19 gadus vecs jaunietis.

7. Par spīti Vernonas atrakciju parkā, Ņūdžersijā, esošajam augstajam uzraugu-glābēju skaitam, laika posmā no 1982. līdz 1987. gadam paisuma brīdī noslīkuši trīs cilvēki.

Avots: viralnova.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment