8 pazīmes, kas norāda, ka tu esi gudrāks nekā vairums cilvēku

1. Tu esi vecākais bērns. 

Vecākie bērni parasti ir gudrāki, bet tas nav ģenētikas dēļ. 2007. gadā veikts pētījums atklāja, ka tas drīzāk skaidrojams ar psiholoģiju un ģimenes dinamiku.

2. Tu esi mācījies mūziku.

2011. gadā veikts pētījums atklāja, ka 4 – 6 gadus vecu bērnu verbālā inteliģence pieaug pēc mēnesi ilgas mūzikas nodarbību apmeklēšanas.

3. Tu nesmēķē.

Pētījumā, kurā piedalījās 20 000 jaunu vīriešu, atklājās, ka 18 – 21 gadu vecu smēķētāju vidējais IQ ir 94 punkti, bet tā paša vecuma nesmēķētāju – 101 punkts.

4. Tu esi slaids.

Veselīgs ķermenis ir tieši saistīts ar veselīgu prātu. 2006. gadā veiktā pētījumā Francijā noskaidrojās, ka aptaukojušies dalībnieki spēja atsaukt atmiņā 44% no vārdiem, kas viņiem tika diktēti, bet viņu slaidākie biedri – 56%.

5. Tu esi kreilis. 

Neseni pētījumi norāda, ka kreiļiem piemīt “atšķirīga domāšana” – tāda radošuma izpausme, kas ļauj gūt jaunas idejas, par pamatu ņemot kaut ko jau esošu.

6. Tu esi lietojis narkotikas.

2012. gadā veiktā pētījumā atklājās sakarība starp augstu IQ bērnībā un narkotiku lietošanu pieaugušā vecumā. Respektīvi, bērniem ar augstāku intelektu ir lielāka tendence pieaugušā vecumā lietot nelegālās narkotikas.

7. Tev ir kaķis.

2014. gadā veiktā pētījumā noskaidrojās, ka “suņu cilvēki” ir sabiedriskāki, bet “kaķu cilvēki” – inteliģentāki. Iespējams, ka tas ir tāpēc, ka introvertajiem kaķu īpašniekiem ir lielāka tendence izvēlēties intelektuālus hobijus.

8. Tu esi garš.

Pētījumos pierādījies, ka jau no 3 gadu vecuma (pirms savu ietekmi devusi skološanās) un visas bērnības laikā garāki bērni uzrāda augstākus rezultātus inteliģences testos.

Avots: iflscience.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment