Aplūkojot šo, jūs vairs nekad neizmantosiet vates kociņus!

Kā pareizi tīrīt ausis?

Mēs bieži vien aizmirstam, ka cilvēka organisms ir izstrādāts līdz pēdējam sīkumam. Tajā viss strādā harmonijā un visi procesi noris, jo tā vajag. Tikai tad, kad cilvēks nepienācīgi izturas pret savu ķermeni, sākas visādas nobīdes, saslimšanas un problēmas.

Otorinolaringologi iesaka netīrīt ausis ar vates kociņiem! Ausu sērs aizsargā ausis no netīrumiem, putekļiem un mikrobiem, tam piemīt antibakteriālas un mitrinošas īpašības. Ausu sēra trūkums var izraisīt vidusauss un citus iekaisumus.

Ausis pašas dabīgā veidā attīrās no sēra, jo daba visu ir pārdomājusi. Brīdī, kad kustas apakšžoklis, ausu sērs pats virzās ārā no auss. Higiēnas nolūkos ieteicams ausis izmazgāt tad, kad dodieties dušā.

Daudzi vecāki uzdod jautājumus, kā tīrīt ausis mazam bērniņam. Ļoti svarīgi ar vates kociņu nelīst pārāk dziļi ausī, bet gan tikai virspusēji to notīrīt. Arī bērnam nevajag ausis tīrīt pilnībā, jo tādā veidā tiek izbojāta dabīgās auss aizsargfunkcijas, nodarot veselībai tikai kaitējumu.

Tautas metode! Ieteicams ausu sēru klāt uz herpes vīrusa skartajām vietām, tādā veidā iespējams to ātrāk apārstēt. Tas viss, pateicoties spēcīgajām antibakteriālajām auss sēra īpašībām.

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment