Iedzīvotāji ir ļoti sašutuši par notiekošo PMLP

Ir pagājušas divas nedēļas, kopš Rīgas iedzīvotāja Sintija Pilsonības un migrācijas lietu direkcijā sāka mēģināt iegūt jaunu ID karti, kas no 1.maija ir obligāta visiem Latvijas pilsoņiem. Taču, lai ko viņa darītu, iegūt pakalpojumu ir kā neiespējamā misija, stāsta “Bez Tabu”.

 

 

Sintija stāsta, ka pēdējās divas nedēļas mēģinājusi attālināti stāvēt rindā pēc ID kartes, izmantojot QTicket aplikāciju, taču nesekmīgi. Viņa zvanīja departamentam, lai reģistrētos, taču viņa negaidīja, kad darbinieks pacels klausuli.

Tāpat Sintija vairākas reizes mēģinājusi reģistrēties ID kartei administrācijas mājaslapā, taču līdz marta beigām nav brīvu pierakstīšanās laiku. Pēdējā rīdzinieka cerība ir doties uz tuvāko nodaļu un dabūt rindas numuru, lai klātienē gaidītu rindā, taču arī tas pie panākumiem neved.

 

Sintija un citi iedzīvotāji nenogurstoši cenšas nomainīt vai iegūt jaunus personu apliecinošus dokumentus un pat agri no rīta ir gatavi stāvēt rindā pie Pilsonības un migrācijas lietu departamenta.

Iedzīvotāji sociālajos tīklos aktīvi pauž savu sašutumu. Piemēram, kāds iedzīvotājs internetā izsaka savu novērojumu: “Katru rītu dienu no dienas redzu šo pieticīgo skatu PMLP Rīgas 2. nodaļā!

Saule, lietus vai sniegs, cilvēki stāv garās rindās, lai tikai saņemtu jaunu ID vai pasi. Mīļie cilvēki, visa šī situācija jūs nemaz nepazemo!?”

LASI VĒL: Iegāju “Lidl” veikalā Lietuvā un “paliku uz pauzes”

Intervijai atbildīgais iekšlietu ministrs Māris Kučinskis laiku tā arī neatrada. Viņa vietā sarunai tiek deleģēts ministra padomnieks Andrejs Vaivars. Viņš skaidro: iemeslu gāzt pārvaldes vadību par nespēju situāciju risināt ministrijā neredzot, jo problēma radusies ne pārāk veiksmīgu politisku lēmumu, kā arī darba roku trūkuma dēļ.

A. Vaivars atklāj, ka šobrīd izsludināts konkurss uz aptuveni 40 vakancēm Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē. Tiekot prognozēts, ka marta beigās vai aprīļa sākumā darbinieki uzsāks savas darba gaitas un klientu apkalpošanas kapacitāte augšot.

BezTabu sižets:

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment