Ieteikumi tiem, kuri vēlas dzīvot ilgi un laimīgi – līdz pat 100 gadiem

 

 

Biežāk jāiet ciemos

Komunikabli cilvēki saslimst divreiz retāk nekā vienpatņi.

Jāizvairās no paģirām

Stiprajiem dzērieniem var uzdzert ūdeni. Uzskata, jo tumšāka krāsa ir alkoholam, jo stiprākas paģiras tas izraisa. Tiesa, zinātniski šis apgalvojums nav apstiprināts.

Biežāk jāmazgā rokas

Inficēties ar vīrusiem un mikrobiem var ne tikai gaisa pilienu ceļā, bet arī pieskaroties ar rokām dažādiem priekšmetiem, kurus pirms tam aiztikuši daudzi citi cilvēki (durvju rokturi, kāpņu margas, lifta pogas).

Pēc ēšanas galds jānokopj

Pie viena arī jānomazgā trauki. Ne jau tāpēc, ka to nedrīkstētu atstāt uz vēlāku laiku, bet gan tādēļ, lai tūlīt pēc maltītes nedotos uz dīvānu nosnausties. Aptuveni 15 minūšu ilga rosība virtuvē rosinās gremošanu un sadedzinās vismaz 40 kaloriju.

Jāpastaigā atmuguriski

Vēl pēc ēšanas veselīgi doties nelielā pastaigā, un tās laikā kādā klusākā vietiņā bez kautrēšanās vēlams paieties atmuguriski. Tas ne tikai sadedzinās papildu kalorijas, bet arī nāks par labu muskuļiem un balsta un kustību aparātam.

No gultas jāpieceļas lēnām

Īpaši no rītiem. Nakts miega laikā starp skriemeļiem uzkrājas šķidrums, tāpēc pēc pamošanās vairākas reizes jāizstaipās, lai arī mugurkaulam dotu laiku “pamosties”.

Lasi vēl: ŠOKS: Neticēsi savām acīm – pierādījumi, ka pastāv nemirstīgi cilvēki!

Pie televizora nav jāsēž sastingušam

Skatoties TV raidījumus, jācenšas veikt kādas kustības.

Katru dienu jāēd ķiploki

Vidēji 2–3 ķiploka daiviņas dienā par 18% samazina sirdsslimību attīstības iespējamības risku.

Jāatturas izmantot liftu un eskalatoru

Ne tikai gana daudz jāstaigā, bet arī pa kāpnēm jākāpj kājām.

Nevajag tūlīt pat sekot visiem ieteikumiem uzreiz. Pareizāk izvēlēties kādu vienu vai divus, un centieties tos ievērot mēnesi. Pēc tam – izraudzīties vienu vai divus nākamos. Un tā tālāk.

Veiksmi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment