“Izejot no mājām, vienmēr ielejiet saulespuķu eļļu izlietnē un jūs būsiet apmierināti ar rezultātu” – draudzene sniedza interesantu padomu, es dalos ar rezultātu!

Nesen draudzene man ieteica ļoti interesantu padomu, ko es izmēģināju praksē. Un rezultāts man ļoti patika. Tagad es vēlos to ieteikt arī jums.

Reizēm gadās situācijas, kad izejam  vai aizbraucam no dzīvokļa uz ilgu laiku. Uz 2-3 nedēļām, vai pat pāris mēnešiem. Dodoties komandējumā, atvaļinājumā vai vienkārši uz ilgu laiku uz laukiem, noteikti pievienojiet izlietnei augu eļļu. Kāpēc to darīt?

Nepatīkamas smakas dzīvoklī

Pēc ilgstošas ​​prombūtnes dzīvoklī daudzi uzreiz pamana nepatīkamo puves un smaku. Daži cilvēki uzreiz skrien izvēdināt ledusskapi un pārbaudīt, vai kaut kur virtuvē atstātais ēdiens nav sapuvis. Bet pieredzējusi mājsaimniece uzreiz pateiks, kur ir “aromāta” avots.

Visas mājas caurules no izlietnes līdz vannas istabai ir pievienotas kanalizācijas sistēmai. Lai no kanalizācijas neatgrieztos nepatīkamā smaka visam, ko cilvēki notecina, tiek nodrošinātas speciālas sistēmas. Sifons, kas tiek uzstādīts uz izlietnēm, īpaši aiztur ūdeni, tā saukto ūdens aizbāzni jeb ūdens slēdzeni. Kamēr jaucējkrāns pastāvīgi darbojas, ūdens sifonā pasargā jūs no smakas, kas nokļūst vannas istabā vai virtuvē. Bet, ja ūdens tur izžūs, vienkārši nebūs aizsardzības no aromāta.

Lasi vēl: Kad pirmo reizi nogaršoju salātus pēc šīs receptes, nožēloju, ka pagatavoju tik maz.

Ja nav sifona, šādus aizbāžņus uzstāda plastmasas gofrētajās caurulēs, vienkārši saliekot tās, veidojot vietu, kur uzkrājas ūdens. Ja tas izžūst, tā pati problēma kā nepatīkama smaka var likt stundām ilgi vēdināt dzīvokli.

Kāpēc ir nepieciešama augu eļļa?

Eļļa atšķirībā no ūdens neizžūst. Un tas palēnina tā žāvēšanu. Turklāt tas apņem caurules sienas un, nokļūstot uz sliktām nogulsnēm, tās pārklāj. Tāpēc, pirms ilgstošas ​​prombūtnes izlietnē ielejot augu eļļu, nejutīsiet nekādas nepatīkamas smakas arī pēc 2-3 mēnešu santehnikas neaktivitātes.

Lai glābtu savu mājokli no kanalizācijas smakām, pirms izbraukšanas katrā atverē (izlietnes virtuvē, vannas istabā) ielej 2/3 glāzes. Jūs varat arī aizvērt caurumus ar aizbāzni (ārkārtējos gadījumos ar vienkāršu lupatu). Tad pēc ierašanās noteikti nebūs jāvēdina telpas un jāpērk gaisa atsvaidzinātāji.

Lasi vēl: Tests: Jūsu poza miegā spēj daudz ko pastāstīt par jums.

Jums arī jāatceras, ka visiem priekšmetiem ir nepieciešama aprūpe. Pats sifons ir jāizjauc un jātīra vismaz reizi sešos mēnešos. Laiku pa laikam, vismaz reizi gadā, iztīriet pašas kanalizācijas caurules. Jūs varat piezvanīt speciālistam vai izmantot īpašus, tostarp tautas līdzekļus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment