Ja tev piemīt kāda no šim 17 īpašībām, tad tu iespējam esi gudrāks nekā domā

1.  Tu esi apmeklējis īpašas mūzikas stundas/ mācījies mūzikas skolā/ spēlē kādu mūzikas instrumentu

1

Pētījumā atklājies, ka jau pēc mēneša cilvēkam, kurš ir uzsācis kāda mūzikas instrumenta spēles apguvi, uzlabojas komunikācijas spējas ar apkārtējiem, turklāt tas attīsta arī smadzenes, tāpēc, ja neproti spēlēt nevienu mūzikas instrumentu, uz priekšu, sāc mācīties ko jaunu, nekad nav par vēlu!

2. Esi vecākais bērns ģimenē

2

Vecākie bērni ģimenē visbiežāk ir visgudrākie, un tas nav tikai gēnu dēļ. 2007. gadā veiktā pētījumā atklāts, ka vecākais bērns ir par 3% inteliģentāks nekā otrais bērns, savukārt otrais bērns ir par 3% inteliģentāks nekā trešais, tālākā matemātika jau jums ir skaidra. Protams, ne vienmēr visi vecākie bērni šo potenciālu izmanto, taču, iespējams, vēl nav par vēlu!

3. Ja tu esi tievs

3

Tas ne vienmēr strādā, taču, tā kā gudrāki cilvēki dzīvē bieži ir veiksmīgāki, viņi vairāk piedomā pie sava uztura un figūras, tāpēc ir tievāki, nekā bijuši agrāki. Protams, tas nenozīmē, ka visi cilvēki, kuri ir tievi tagad, ir gudrāki nekā tie, kuriem ir nedaudz liekais svars vai, piemēram, cita ķermeņa uzbūve.

4. Tev ir kaķis

4

Cilvēki, kuriem ir suns, visbiežāk ir aktīvāki un sabiedriskāki, bet, pētījumā secināts, ka cilvēkiem, kuriem ir kaķis, ir labāki rezultāti kognitīvajos testos

5. Tevi māte baroja ar krūti

5

Cilvēki, kurus māte ir barojusi ar krūti, ir tendēti iegūt par 7 punktiem lielāku rezultātu IQ testā. nekā tie, kuri nav baroti ar krūti.

6. Pēc pilngadības sasniegšanas esi lietojis daudz alkohola un pat nelegālas narkotikas

6

Lai cik skumji tas nebūtu, taču ļoti bieži cilvēki ar lielu IQ un attīstītu prātu bieži pieņem nelāgus ieradumus, kas nāk viņu veselībai par sliktu, tieši esot pieauguši, tādējādi nedaudz kompensējot to, ka bērnībā bijuši cītīgi un tā sauktie pareizie bērni.

7. Tu esi kreilis

7

Jau 1995. gadā noskaidrots, ka kreiļi ir attapīgāki un ātrāki nekā labroči.

8. Tu esi garš

8

Gari cilvēki ne tikai iegūst augstākus rezultātus IQ testos bērnībā, bet arī ir tendēti pelnīt vairāk naudas un saņemt lielāku atalgojumu pieaugušo dzīvē.

9. Tu regulāri lieto alkoholu

9

Lai cik dīvaini tas arī nebūtu, bet, pētījumā atklāts, ka cilvēki, kuri regulāri lieto alkoholu iegūst augstāku rezultātu IQ testā nekā tie kas lieto ļoti reti vai nelieto nemaz.

10. Tu agri iemācījies lasīt

10

Veicot testu, kurā piedalījās 2000 dvīņu atklājās, ka tie , kuri ātrāk iemācījās lasīt paaugoties bija veiksmīgāki un dažādos testos ieguva labākus rezultātus nekā otrs. Pēc šī pētījuma zinātnieki teica, ka, cilvēki, kuri agrā vecumā iemācās lasīt, ir daudz veiksmīgāki un gudrāki.

11. Tu nemitīgi par visu uztraucies

11

Izrādās, ka cilvēki, kuri nemitīgi par visu uztraucās, ir daudz gudrāki, jo gluži vienkārši viņu smadzenes visu laiku darbojas, domājot par dažādiem situāciju atrisinājumiem, scenārijiem, līdz ar to prāts tiek trenēts un attīstīts.

12. Tu esi smieklīgs

12

Ļoti interesanti, ka cilvēki, kuri vienmēr liek visiem smieties un ir kompānijas dvēsele, izrādās gudrāki nekā tie, kuri ir klusāki, vienmēr nomākti vai kautrīgāki. Protams, tas gluži tāpat kā pārējie punkti neattiecas uz visiem cilvēkiem, bet ļoti bieži šie cilvēki neizmanto savu potenciālu un padara sevi par muļķi uz visu dzīvi.

13. Ziņkārība

13

Šis gan nav nekāds pārsteigums, taču, ja nu tomēr, tad tas arī ir izpētīts un atklāts, ak cilvēki, kuri ir ziņkārīgāki, ir gudrāki, tāpēc, ka viņus dzen ziņkārība, viņi vēlas uzzināt jaunas lietas, doties piedzīvojumos, iepazīstot pasauli, un uzzinot daudz jauna, turklāt izrādās, ka cilvēki, kuri ir ziņkārīgi un bieži šo savu tieksmi apmierina, arī labāk tiek dzīve galā ar dažādām problemātiskām situācijām, jo ir tendēti meklēt dažādus variantus un risinājumus.

14. Tu esi haotisks

14

Dažādos pētījumos ir pierādīts, ka cilvēki, kuri strādā haotiskā vidē, ir daudz produktīvāki un radošāki, jo tas skaitās pie domāšanas ārpus kastes.

15. Nevainību zaudēji pēc vidusskolas beigšanas

15

Pētījumā, kurā piedalījās skolnieki no 7. līdz 12. klasei, tika atklāts, ka tie skolnieki, kuru IQ testa rezultāti bija augstāki, ir nevainīgi. Diemžēl, bet tāds ir fakts, gudrākiem cilvēkiem ir mazāk aktīva seksuāla dzīve nekā pārējiem.

16. Tu esi nakts cilvēks jeb pūce

16

Agrāk cilvēkiem bija daudz darbu, kuri ikdienas bija jāpaveic, lai varētu izdzīvot un nodrošināt savu ģimeni, jāar lauki, jāsēj sēklas, jākopj dārzs, jānovāc raža, jāgana lopi, un citi darbi, kurus vislabāk iespējams paveikt, kamēr vēl ir dienas gaisma. Bet mūsdienu laikmetā mums ir daudz un dažādu iespēju, profesiju un veidu, kā sevi un savu ģimeni nodrošināt. Pētījumā atklāts, ka cilvēki, kuri ilgi paliek nomodā, visbiežāk tas arī ir vakarā un naktīs, ir inteliģentāki, jo gluži vienkārši, vēlas paveikt daudz vairāk un izmantot pēc iespējas vairāk stundu no diennaktī pieejamajām, tāpēc arī viņi tiek uzskatīti par gudrākiem.

17. Tev bieži nav jāpiepūlas, lai tiktu ar kaut ko galā

17

Iespējams, ka tu esi sliņķis, taču tas nenozīmē, ka neesi gudrs, jo ļoti daudz gudru cilvēku ir apveltīti arī ar milzīgu slinkumu, taču tam ir izskaidrojums. Gudrākiem cilvēkiem kādas problēmas atrisināšana vai lietas paveikšana aizņem daudz mazāk laika, jo viņi ar to spēj tikt galā daudz ātrāk, tieši tāpēc viņi biežāk slinko, jo apzinās, ka viņiem ir gana laika pagūt visu, protams, reizēm sanāk pavadīt nomodā garas naktis, jo kārtējo reizi viss ir atlikt uz pēdējo brīdi, taču galu galā viņi vienmēr visu paveic. Bet diemžēl kvalitāte ne vienmēr viņu veikumam ir tik laba, kā tā būtu, ja nebūtu pārņēmis slinkums.

Lūk, šādas ir 17 īpašības un pazīmes, kuras zinātnieki ir iekļāvuši īpašajā sarakstā. Droši vien arī tu sevi atpazini pie kāda no šiem punktiem. Iespējams ir laiks apzināties savu potenciālu, mainīt kaut ko savā ikdienas dzīvē un padarīt to vēl veiksmīgāku un sevi laimīgāku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment