Kā cīnīties ar bezmiegu saskaņā ar katru zodiaka zīmi

Bezmiegs rodas dažādu iemeslu dēļ: pārēšanās, ieraduma vēlu celties, medicīnisko zāļu lietošanas, kofeīnu un cukuru saturošu dzērienu lietošanas dēļ. Vai arī cilvēks vienkārši nav paguvis nogurt, tāpēc organismam nav nepieciešama atpūta.

Bezmiegs rada ne tikai maisiņus zem acīm. Miega trūkums traucē nervu sistēmas darbību, pasliktina darba spējas un ietekmē imunitāti. Astrologi iesaka, kā zodiaka zīmēm labāk cīnīties ar bezmiegu.

Auns

Zvaigznes iesaka uguns zīmei visas dienas garumā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, lai organisms pats gribētu atpūsties.

Trīs stundas pirms gulētiešanas ir lietderīgi nodarboties ar jogu, skriet apkārt mājai vai doties uz baseinu. Dienas laikā vajadzētu sadedzināt maksimāli daudz enerģijas, lai Auns pilnīgā izsīkumā iekristu gultā.

Vērsis

Īsi pirms gulētiešanas ir lietderīgi iet siltā vannā ar ēteriskās eļļas piedevu. Piemēram, lavandas eļļai ir patīkams, viegls un relaksējošs aromāts, kas nomierina nervus. Pirms vannošanās var veikt dziedniecisko masāžu: ar pirkstu galiem iemasējiet eļļu plaukstu locītavās, potītēs un pēdās.

Dvīņi

Viņiem ir grūti pārslēgties no darba uz atpūtu. Domas par nepabeigtiem darbiem uzkurina prātu, neļaujot atslābināties. Zvaigznes Dvīņiem iesaka nošķirt darba zonu no atpūtas zonas. Guļamistabā labāk neņemt līdzi klēpjdatoru vai darba dokumentus. Guļamistaba ir atpūtas svētnīca. Tur nedrīkst atrasties dators, planšetdators vai telefons.

Vēzis

Lai tiktu galā ar bezmiegu, palīdzēs nomierinoša mūzika. Pirms gulētiešanas Vēzim vajadzētu klausīties dabas skaņas, dziedošās bļodas un mantras. Piemēroti ir Vivaldi, Rahmaņinova, Šopēna vai Bēthovena nomierinoši skaņdarbi. Klausoties ir svarīgi ērtāk apgulties gultā, aizvērt acis un koncentrēties uz elpošanu.

Lauva

Pirms gulētiešanas ieteicams izdzert tasi siltas tējas, taču ne melno tēju, bet zāļu tēju. Kumelīte aizdzen trauksmi un iegremdē tevi mierā un klusumā. Piemērots ir arī silts piens ar pilienu medus. Aromātiskais dzēriens noskaņo atpūtai un dod organismam rīkojumu aizmigt. Ziemā ieteicams baudīt karstu punšu ar citrusaugļiem un garšvielām.

Lasi vēl: 4 labākie padomi, kā iemācīt bērnam pieklājību

Jaunava

Vienmēr esi aizņemts un steidzies. Pirms gulētiešanas Jaunavai patīk uzskaitīt visas nepaveiktās lietas, pārdomāt visu dienu un kritizēt sevi. Lai novērstu uzmanību no uzmācīgām domām, pirms gulētiešanas Jaunavai vajadzētu novērst savu smadzeņu daļu uz jaunu aktivitāti, piemēram, adīšanu vai izšūšanu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment