Kā Tu vari uzlabot savu pilsētnieka dzīves stilu?

Ir grūti gūt kādu dabas stūrīti un patīkama vēja brāzmu pilsētas burzmā un kņadā. Tādi apstākļi nomierina un padara tavu darba dienu patīkamāku, kā arī vairo tavu produktivitāti.

  1. Brauc ar divriteni uz darbu

Braukšana uz darbu ar velosipēdu varētu šķist kā ļoti laba un veselīga ideja. Tomēr tai ir arī savas negatīvās puses, jo tavas plaušas tiek piepildītas ar gaisu, kurš ir pilns ar izplūdes gāzēm, tādā veidā traucējot tavu elpceļu darbību un lieks kalcijs sāk uzkrāties tavās artērijās. Lai samazinātu šo ietekmi, brokastīs uzņem A,C un E vitamīnus, kuri ir atzīti, kā spējīgi aizsargāt plaušas pret piesārņoto gaisu.

  1. Aizver savu logu

Tikai tāpēc, ka tu esi pieradis pie pilsētas trokšņa, mašīnu sirēnām un vilciena braukšanas, nenozīmē, ka tas nekaitē tavai veselībai. Dāņu zinātnieki ir atklājuši, ka katra skaņa, kas pārsniedz 10dB skaļumu, palielina tavu sirdstriekas risku par 12%. Arī gulēšana blakus vilcienu satiksmei, samazina tavas kardio spējas. Aizver logu un ieslēdz ventilatoru, tas palīdzēs tev uzlabot smadzeņu darbību un tev būs kvalitatīvāks miegs.

  1. Aizsargā sevi no apdeguma

Esi godīgs, atklājot pikniku sezonu, pēdējais ko tu ņem līdzi ir pret apdegumu krēms. Diemžēl zinātne ir pierādījusi to, ka UV stari var izspiesties cauri pat automašīnas, autobusu un biroju logiem, kas nenozīmē, ka tu iegūsi iedegumu. Aizsargkrēms ir ļoti noderīgs, kad tu saulē lieto alkoholu. Alkohola lietotājiem par 55% ir paaugstināta melanomas iespēja, jo alkohols ādu padara jutīgāku pret saules staros.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment