Kā Facebook izpostīs Tavu dzīvi?!

Sociālajos tīklos regulāri daudzi “draugi” ievieto kaut kādas nebūt fotogrāfijas ar aprakstiem, kur viņi “jūtas patīkami satraukti” vai “jūtas enerģiski, laimīgi” un tam līdzīgi, kā arī atgādina cilvēkiem par savu attiecību statusu un ko ēda brokastīs.

Tas viss varētu būt mazliet nomācoši cilvēkiem, kuri sēž mājās un šķietami, “neko nedara”. Tagad situācija kļūs vēl nepanesamāka.

Mēs visi zinām, ka Facebook lapā ir notikumu un pasākumu sadaļa, kur daudzi cilvēki cītīgi saspiež “iešanas” pogu uz lērumu pasākumu, bet patiesībā neaiziet uz nevienu. Tādiem cilvēkiem patīk radīt tēlu, ka viņi ir sabiedriski cilvēki, bet tā vietā, viņi paliek mājās un ir “sociāli aktīvi” internetā.

Tagad tam būs pielikts punkts, jo Facebook laidīs klajā sistēmu, kas ļaus noteikt vai draugs tiešām ir bijis konkrētajā pasākumā. Lielākoties tas tiek radīts ar domu, lai palīdzētu pasākuma organizatoriem saprast reālos pasākuma apmērus un apmeklētāju skaitu. Tas ļaus noteikt, kuri cilvēki tiešām ieradīsies, kas palīdzēs efektīvāk plānot gaidāmo notikumu.

Paredzējums ir tāds, ka visticamāk sabiedriski aktīvo draugu loks ievērojami samazināsies.

Avots: i100.independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment