Kāda saistība ir sievietes balsij un tam kā Tu viņu redzi?

Pētnieki no Vīnes universitātes ir noskaidrojuši, ka vīrieši vērtē to, cik pievilcīga ir sieviete pēc viņas balss tembra un kopējā skanējuma. Ir neapstrīdama saistība starp to, kā skan sievietes balss un, cik pievilcīga viņa ir.

“Cilvēki var izteikt pietiekami precīzus minējumus par to, cik pievilcīga ir sieviete, tikai paklausoties viņas balsī,” stāsta pētnieks no Vīnes. “Patīkamas, pievilcīgas balsis uzreiz mūsu prātos rada tēlu, kurš ir ārēji simpātisks.”

Pētījumā piedalījās 42 sievietes, kuru balsis tika ierakstītas un tika uzņemtas viņu fotogrāfijas. Vidējais sieviešu vecums bija 24 gadi. Grupa vīriešu ar vidējo vecumu 25 gadi, klausījās sieviešu balsīs un novērtēja tās, bet pēc tam apskatīja uzņemtās fotogrāfijas un arī tās novērtēja pēc pievilcības.

Izrādījās, ka sievietes, kuras saņēma augstāko novērtējumu par savu balsi, saņēma arī augstu novērtējumu par savu izskatu. Tā tika atklāta nenoliedzama saikne starp sievietes pievilcību un viņas balsi.

Tas arī izskaidro to, kāpēc sievietes, kuras strādā radio bieži vien ir arī ļoti pievilcīgas. Pētījuma laikā tika noskaidroti arī sejas vaibsti, kuri vīriešiem šķita pievilcīgi- augsti vaigu kauli, smalks zods un pilnīgas lūpas.

Avots: newstalk.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment