Kādēļ nevajag lietot ūdeņraža pārskābi + citi aplami veselības padomi

 

Mūsdienās daudzas medicīnas iestādes pat neuzglabā tādu lietu kā ūdeņraža pārskābe. Tas notiek tādēļ, ka patiesībā šis šķīdums nogalina ne tikai baktērijas, bet arī veselīgās ādas šūnas.

Tā vietā labāk: Brūci iztīri, izmantojot ūdeni un ziepes. Tad pārklāj to ar vazelīnu, nevis antibakteriālām ziedēm, lai veidotu aizsargkārtu pret baktērijām. Ziedes nepiedāvā īpaši lielu aizsardzību un tās var kairināt ādu. Pēc tam uz brūces uzlīmē tīru plāksteri vai pārsien brūci.

Ja brūce ir dziļa vai tā atrodas uz rokām, sejas, locītavām vai ģenitālijām un tā turpina asiņot ilgāk nekā 20 minūtes vai ir dziļāka par pus centimetru, nekavējoties meklē medicīnisku palīdzību.

Ausu sveču procedūra, ausu vaska tīrīšanai

Tiek apgalvots, ka šo sveču aizdedzināšana tieši tavā ausu kanālā iztīrīs tās no liekā vaska, uzlabos dzirdi un mazinās ausu un sinusa sāpes. Realitātē nav pētījumu, kas apstiprinātu šīs procedūras efektivitāti. Galu galā šai procedūrai ir arī negatīvie aspekti. Tavās ausīs var nonākt sveču vasks, iespējams, netīšām vari caurdurt bungādiņu vai, visticamāk, apdedzināties.

Ausu kanāls ir ļoti jūtīgs un to var viegli traumēt. Ja auss tiek apdedzināta, tad mitrums, kas tur uzkrāsies pēc dušas vai vannas, būs ideāla vieta, lai vairotos baktērijas. Un to nu neviens nevēlas.

Tā vietā labāk: Nekas nav jādara- lielākoties tev nemaz nav jāiztīra vasks, jo tas ausi aizsargā no infekcijām, iesprostojot baktērijas vēl pirms tās nokļūst tavā ķermenī.

Ja tev ir aizdomas, ka ausu vasks traucē tavai dzirdei, iegādājies ausu pilienus, piemēram, Debrox, lai lēnām atmiekšķētu un sašķeltu sēra korķus. Vislabāk būtu apmeklēt otolaringologu, lai uzzinātu, vai tā ir nopietna problēma. Ja nepieciešams, otolaringologs var veikt ausu skalošanas procedūru ar siltu ūdeni, kā arī veikt ātru dzirdes testu.

Mājās veikta procedūra kārpu un ādas popilomu izgriešana

Iespējams, ka tev šķiet pilnīgi normāli paņemt šķēres vai nagu knaiblītes un vienkārši nošķērēt kaitinošo ādas vietu. Galu galā tā taču dara arī ārsti. Par spīti tam, šie punkti satur asins ķermenīšus un tajos iespējama liela asiņošana. Pašveidotām brūcēm pastāv arī infekcijas un rētas izveidošanās risks.

Vissvarīgākais ir tas, ka šie izaugumi var signalizēt par ādas vēzi, to „aiztikšana” var diagnozes noteikšanu krietni sarežģīt.

Tā vietā labāk: Dodies pie ģimenes ārsta vai dermatologa. Pēc izaugumu pārbaudes ārsts, pārliecinoties, ka tās nav kādas nopietnākas veselības problēmas pazīmes, šo izaugumu var likvidēt uz vietas. Tas būs daudz tīrāk un ātrāk nekā tad, ja to darīsi pats.

Balinātāja izmantošana, indīgās efejas, ozola vai etiķkoka izraisīta kairinājuma mazināšanai

Dažās „dabiskās veselības” mājas lapās atrodama informācija, ka augu izraisītu ādas kairinājumu un niezi var mazināt ar balinātāja palīdzību. Mums tas šķiet neprātīgi un tas tiešām tā ir. Ja uz iekaisušas vai sakairinātas ādas uzliesi balinātāju, tas apdedzinās audus, padarot brūces dzīšanas procesu krietni ilgāku.

Tā vietā labāk: Izmantojot ūdeni un ziepes, pēc iespējas ātrāk notīri ķermeņa daļu, kas saskārusies ar indīgo augu. Izmanto nomierinošus losjonus vai pagatavo auzu vanniņu. Dari visu iespējamo, lai atturētos no kasīšanas, piemēram, nogriez nagus, kas ir netīri un var radīt iekaisumu.

Avots: www.menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment