Kādēļ tev ir slikta elpa un kā no tās atbrīvoties?

Košļājamā gumija? Atsvaidzinoša konfekte? Nu, tas var mazliet palīdzēt, tomēr tikai uz īsu laiku.

Zobu mazgāšana? Protams, tas ir ļoti svarīgi, tomēr ne tik efektīgi, kā mutes higiēna, ko ir atklājuši pētnieki no Brazīlijas.

Sāksim ar sliktās elpas sakni: gaistošie sēra savienojumi. Kamēr tie izklausās drīzāk pēc izgarojumiem, kuri nāktu ārā pa cita ķermeņa daļu, tomēr diemžēl to mājvieta ir mute, un šie savienojumi noved tevi līdz halitozei – sliktai elpai.

Gaistošie sēra savienojumi rodas no savienošanās ar mutes baktērijām, kas arī dažkārt izraisa infekcijas un zobu plaisas.

Tomēr pati lielākā problēma ir tava mēle – izrādās, ka tās platība ļauj uzkrāties daudz mikroorganismiem, kas izraisa gaistošos sēra savienojumus.

Tātad: kā no tā visa tikt vaļā?

Tīri mēli! Tas palīdz atbrīvoties no baktērijām, kas veido gaistošo sēru savienojumus, kā arī samazina to smaržu. Tu to vari panākt, vienkārši notīrot mēli, tomēr vēl labāku rezultātu var panākt ar īsto plastmasas mēles tīrītāju – ne to, kas ir tavas zobu birstes aizmugurē!

Tīrot mēli ar zobubirsti, tu tikai atbrīvosies no mazas daļas baktēriju, bet mēles skrāpis palīdzēs atbrīvoties no lielākās baktēriju daļas.

Tīri zobus un izmanto zobu diegu 2x dienā! Tas nav pārsteigums, protams. Tas palīdz atbrīvoties no vairāk mikroorganismiem, kas izraisa nelabo mutes smaku. Ja netici – paņem zobu diegu, iztīri zobu starpas un pasmaržo diegu – neodīs labi. Un šādi arī tu iegūsi motivāciju beidzot sākt izmantot zobu diegu.

Ūdens! Kad tu piedzīvo mutes sausumu, mirušās mēles šūnas sakrāsies. Bez nepietiekama siekalu daudzuma, lai aizskalotu tās prom, baktērijas barosies no mirušajām šūnām un vairosies. 

Ievēro šos trīs vienkāršos noteikumus un vairs neuztraucies par sliktu elpu nekad!

Avots: www.menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">FILIPS 72</cite>

    Mēli notīrīt ir vienkāršāk par vienkāršu ! Paņem mutē saulespuķu, var arī augu, rapšu vai olīv eļļu un……pēc iespējas ilgāk to noturēt mutē itkā ar to skalotu muti.
    Pēc tam to vienkārši izspļaut un apskatīt spogulī savu mēli. Rezultāts pārsteidzošs!

Leave a Comment