Kādēļ vajadzētu apprecēties un tikai tad iemīlēties

Kāds mūsdienu psihologs reiz izteicās, ka šajos pēdējos 20 gados cilvēki pārāk daudz laika veltī iešanai uz randiņiem. Tā tiek tērēts mūsu dārgais laiks un enerģija, kura jau tā reizēm daudziem tiek atstāta darbos un mājas darbos.

Tāpēc, ja tu patiesi vēlies aprecēties, tad tev tam ir vienkārši jāļaujas, jāatrod domubiedrs un jāapliecina, ka centīsies, cik varēsi, lai radītu veiksmīgu un patīkamu kopdzīvi un tikai pēc tam nāks mīlestība. Veiksmīga laulība ne vienmēr var sākties ar mīlestību, bet tā noteikti var nonākt līdz tai, laika gaitā. Apprecoties abi cilvēki saprot, ka nu šīs ir nopietnas saistības un ir vērts ieguldīt gan savu laiku, gan enerģiju attiecību uzlabošanā, kopšanā un otra cilvēka patiesā iepazīšanā. Tas dod drošības sajūtu, otrs cilvēks vienkārši vienā dienā neatnāks mājās un pazudīs no tavas dzīves kā nebijis. Laulība nav garantija, tas ir solījums. Solījums censties, neatmest ar roku, būt tam atbalstošajam cilvēkam smagajos un priecīgajos brīžos.

Mūsdienu sabiedrība gaida, ka viņu “perfektais” cilvēks vienkārši kaut kur maldas pa pasauli un jūs abi kādreiz veiksmīgas sakritības labad, saskriesieties un tā būs mūžīga mīlestība. Tā nenotiek. Ja notiek, tad ne visiem vajag to gaidīt un cerēt.

Dodoties uz randiņiem, tu notrulini savas sajūtas, tev tā kļūst par rutīnu. Tad arī rodas jautājums, kādēļ tu vispār to dari, ja nevēlies ilgstošas, patstāvīgas attiecības? Ja tu tomēr vēlies atrast partneri ilgstošām attiecībām, bet šķietami, nevari atrast, tad ļoti iespējams, ka, satiekoties ar cilvēku, tu vairāk meklē iemeslus, kādēļ, lai nebūtu kopā, nekā saskati un izcel priekš tevis labās cilvēka īpašības.

Šajā laikā, kad tiek popularizēts sekss un mīlestība, tiek aizmirsta laulība un uzticība gan priekos, gan bēdās. Ir cilvēki, kuriem noslēgt laulības saites ir svarīgi, tāpēc ir būtiski saprast un būt atklātam pret sevi un pret otru, vai tev tas arī ir būtiski. Ja nē, tad veiksmi randiņos un straujajā mīlas karuselī!

Avots: yourtango.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Aija</cite>

    Iespējams, ka iemīlēsies, tikai, visticamāk, ne tajā cilvēkā ar kuru esi salaulāts… 🙂

  • <cite class="fn">OptimusPrime</cite>

    Ar šo prātojumu mēs atgriežamies atpakaļ pie senču gudrībām, kad tika jau bērnībā salikti pāros to vai citu ģimeņu bērni, jo vecākie cilvēki redzēja tās vai citas ģimenes tikumu un kā tas tiek ieaudzināts bērnos, tādejādi varēja pateikt kam ar ko būs saskaņa, jo “programmatūra“ saderīga. Šī ir nedaudz modernizēta, mūsdienām pielāgotāka versija. Tas ko mūsdienās sauc par mīlestību ir aptuveni nedaudz vairāk par gadu, kā nu kuram, ilgstoša kaislība, kurai beidzoties, ja abi nav īsti saderīgi, viss beidzas bēdīgi.
    Tiesa gan šai kaisles fāzei ir ļoti liela nozīme, tās laikā pāris parasta rada pēcnācējus, bet kā jau rakstā teikts, iemīlēšanās fāze var notikt arī pēc laulībām, kad patiesi ar relatīvi vēsu prātu izvēlēts tāds partneris ar kuru tiešām ir kopīgas intereses, kas zināmā mērā garantē saskaņu arī pec “rozā briļļu perioda“ beigām.

Leave a Comment