Kāpēc ir svarīgi mazgāt jaunās drēbes pirms to valkāšanas

“No higiēnas viedokļa, būtu ļoti labi drēbes pirms lietošanas izmazgāt,” apgalvo Dr. Belsito. “Būdams dermatologs, esmu redzējis visu ko, tādēļ nepaļaujos uz varbūtībām.”

Galvenais iemesls, kādēļ ieteicams drēbes mazgāt ir krāsvielu un formaldehīda sveķu paliekas uz apģērba. Izdevuma Wall Street Journal līdzstrādniece Heidija Mitčela padziļināti izpētīja ķīmiskās vielas, kas parasti nonāk un saglabājas uz apģērba.

Lielākais drauds, no kā jāuzmanās ir anilīna krāsvielas, kuras izmanto sintētisku audumu krāsošanai, jāizvairās arī no urīnvielas formaldehīda, to izmanto apģērbiem, kuri neburzās. Ja esi alerģisks, tad jebkura no šīm vielām var izraisīt nopietnu alerģisku reakciju. Pārējiem ķīmiskās vielas izraisīs nepatīkamu kairinājumu,” paskaidro eksperte Taņa Rivjero.

Svarīgi ir ne tikai mazgāt apģērbu pirms tā lietošanas, bet arī regulāri turpināt mazgāt drēbes pēc to nēsāšanas. 2012. gadā Andersons Kūpers no televīzijas ziņu kanāla CNN nonāca uzmanības centrā pēc tam, kad paziņoja, ka viņš bikses mazgā tikai reizi četros līdz sešos mēnešos. Modes konsultante Steisija Londona bija pārsteigta pēc tam, kad testa rezultāti apstiprināja, ka vīrieša nēsātās bikses definējamas kā bioloģisks drauds veselībai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment