Kāpēc sievietes mūsdienās skujas? Kad uzzināsi, kāda ir skūšanās vēsture, mati celsies stāvus! (+FOTO)

Ēģiptiešu sievietes un vīrieši skūšanās ziņā ievēroja vienlīdzību: lai atbilstu skaistuma standartiem, vajadzēja atbrīvoties no visiem liekajiem matiņiem. Neaiztiktas tika atstātas tikai uzacis. Ēģiptieši patiesībā radīja dažas no modernajām matiņu likvidēšanas metodēm, to skaitā pastas, vaskus un pat skuvekļus.

Grieķijā un Romā skūšanās prakses abiem dzimumiem sāka dažādoties. Vīrieši varēja nēsāt ķermeņa apmatojumu, kā vien vēlējās, bet no augstāko klašu sievietēm tika sagaidīts, ka viņas būs pilnīgi gludas – visur. Viņas sāka skūties jau pubertātes pašā sākumā.

Karaliene Elizabete I radīja jaunus skaistuma trendus ar savas sejas skaistumkopšanu, uzacu ieveidošanu un atbrīvošanos no ūsiņām. Tomēr viņa allaž valkāja lielas kleitas, kas nozīmēja, ka ne viņai, ne viņas laika sievietēm nenācās satraukties par skūšanos zem vidukļa.

18. un 19. gadsimtā tika izgudroti drošāki taisnie skuvekļi, pirmkārt paredzēti vīriešiem sejas skūšanai. Šajā laika periodā sievietēm piemita brīvība izvēlēties, ko darīt ar ķermeņa apmatojumu, taču drīz tas radikāli mainījās.

20. gadsimta sākumā modē nāca kleitas ar īsām piedurknēm, tāpēc sievietēm obligāti bija jāskuj paduses. Tas tika uzskatīts nevis par izvēli, bet gan nepieciešamību.

Lasi vēl: Prezervatīvi: kādi tie bija agrāk? Ļoti interesanti vēstures fakti!

Otrā pasaules kara laikā neilons kļuva par svarīgu materiālu militārajām vajadzībām. Sievietes pārstāja valkāt zeķbikses, kas nozīmēja to, ka, ja viņas vēlējās publiski rādīt savas kājas, viņām nācās tās noskūt.

1980-tajos un deviņdesmitajos gados populāra kļuva kaunuma matu skūšana, daļēji pateicoties bikini modei un daļēji pateicoties pornoindustrijas attīstībai. Šis trends turpinās joprojām.

Avots: viralnova.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment