Līdz šim tu zobus esi mazgājis nepareizi – šie padomi palīdzēs atgūt zobu baltumu!

Pareizā zobu birste

Tev ir nepieciešama zobu birste, kura viegli iegulstas gan tavā plaukstā, gan mutē – zobu birstei ir jābūt maigiem sariņiem. Cietie sariņi ļoti bojā smaganas. Vienalga, vai izvēlies elektrisko zobu birsti vai veco, labo parasto, tomēr tiem, kuriem ir problēmas ar rokām, pleciem vai plaukstām, ir ieteicama elektriskā zobu birste.

2

Uzņem laiku

Mazgā zobus vismaz divas reizes dienā, bet ne vairāk par 3 reizēm. Un, kad tu to dari, mazgā vismaz divas minūtes. Pamēģini “sadalīt” muti četrās daļās un katrai daļai velti 30 sekundes. Dārgākās zobu birstēs ir pieejams arī taimeris – ja tas šo procesu atvieglos.

Lasi vēl: Kariess ir apstādināms! Šie 5 soļi ļaus atgūt zobiem veselīgu izskatu

Zobu pasta

Ne visas zobu pastas tiek izgatavotas vienādi. Balinošās vai zobakmeni noņemošās zobu pastas patiesībā visu var padarīt vēl ļaunāku, tādēļ nelieto tās visu laiku. 

11

Tīrīšana

Tas, kā tu tīri, ir tikpat svarīgi, cik bieži tīri zobus. Zobu birstes kustināšana no viena sāna uz otru neko nedos – veic īsas, berzējošas kustības, turot zobu birsti 45 grādu leņķī pret smaganām un tīri no augšas uz leju un otrādāk. Notīri visu, gan ārējās zobu daļas, gan arī tās, kuras pats neredzi un, protams, mēli.

Un, protams, neaizmirsti, ka zobu birste ir jāmaina aptuveni reizi trīs mēnešos!

Avots: diply.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment