Marihuāna: noskaidro, kas tas par brīnumainu augu!

1.Kādēļ pēc marihuānas pīpēšanas parādās izteikta apetīte?

Marihuānas saturā esošās vielas aktivizē neironus, kas kontrolē apetīti apspiedošās smadzeņu daļas. Pēc marihuānas lietošanas smadzenes neliek tev apstāties, kad esi paēdis, tā vietā, apetīte netiek apspiesta, bet gluži pretēji, tā palielinās.

2. Ir gandrīz neiespējami pārdozēt marihuānu.

Lai nogalinātu cilvēku, ir jāizsmēķē vairāk kā 800 marihuānas cigaretes. Turklāt, pēc to izsmēķēšanas, cilvēks mirs no saindēšanās ar oglekļa monoksīdu, nevis THC (aktīvā viela marihuānā).

3. Paragvaja ir lielākā marihuānas ražotāja visā pasaulē.

4. Marihuāna sākotnēji tika izmantota Ķīnā, jau no 1737. gada un tā palīdzēja atvieglot reimatisma un podagras izraisītās sāpes.

5. Pirmais likums, kas tika izdots ASV par marihuānu, paredzēja, ka lauksaimniekiem kaņepes jāaudzē, lai no tām tiktu izgatavotas virves, apģērbs un buras.

6. Gan Džordžam Vašingtonam, gan Tomasam Džefersonam piederēja kaņepju audzētavas.

7. ASV marihuāna ir ceturtā vērtīgākā labība un tā katru gadu apgroza 36 miljardus ASV dolāru.

8. Kur atļauts lietot marihuānu?

Legāla: Argentīnā, Beļģijā, Indijā, Irānā, Pakistānā, Peru un Urugvajā.

Dekriminalizēta: Austrālijā, Čehijā, Maķedonijā, Venecuēlā, Kanādā, Ekvadorā, Meksikā, Čīlē, Somijā, Nīderlandē, Kolumbijā, Vācijā un Portugālē.

9.Cigaretes un marihuāna satur aptuveni 50 kancerogēnas ķimikālijas, bet kafija aptuveni 16 kancerogēnas vielas. Tomēr, pētījumi pierādījuši, ka marihuānas smēķēšana nepaaugstina risku saslimt ar plaušu vēzi. Cigaretes aptuveni 90% smēķētāju padara atkarīgus, bet marihuāna ir pat mazāk atkarību izraisoša nekā kafija.

10. Apreibināties iespējams tikai no sievišķās dzimtes kaņepes auga žāvētajām lapām. Vīrišķie augi tiek izmantoti tikai sievišķo augu apputeksnēšanai.

11. Otrā Pasaules kara laikā, marihuāna ASV tika izmantota kā patiesības serums.

12. Marihuāna būtu jātvaicē, nevis jādedzina. Tādējādi THC izdalītos gaisā un tev nebūtu jāieelpo kaitīgie dūmi.

13. Pasaulē lielākā marihuānas cigarete svērusi 100 gramus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment