Neticami 6 padomi, ar kuru palīdzību tu iemācīsies no rītiem piecelties BEZ modinātāja

  1. Nodarbojies ar fiziskajām aktivitātēm: fiziskās aktivitātes dienas laikā pavisam noteikti palīdzēs labāk aizmigt. Tie, kuri regulāri sporto, aizmieg ātrāk. Viņu miegs ir arī ciešāks, un tāpēc labāk atjaunojas spēki.

Aktivitātes ārā, saules gaismā arī palīdz sinhronizēt iekšējo pulksteni un uzlabot miega kvalitāti.

  1. Noskaņo sevi labam miegam: viens no grūtākajiem uzdevumiem, cenšoties aizmigt, ir domu apklusināšana. Mēģini kontrolēt savas domas un atbrīvoties no tām.

Koncentrē savu uzmanību uz elpošanu, lēnām ieelpo un izelpo. Kad prātā apstājies pie kādas domas, apzinies to un laid vaļā, bet pēc tam atkal koncentrējies uz elpošanu. Ja tā dari pirms gulēt iešanas vai tad, kad mēģini iemigt, tu vari sagatavot prātu miegam.

  1. Samazini stimulējošo vielu lietošanu: kofeīns, nikotīns, cukurs un alkohols ir ierasta ikdienas sastāvdaļa, un daudzi šīs vielas lieto, lai cīnītos ar nogurumu un būtu modrāki.

Ja stimulējošās vielas lieto pārāk daudz, tas var ievērojami pasliktināt miega kvalitāti un spēju atpūsties. Samazini šo vielu lietojumu, kā arī atsakies no tām neilgi pirms gulēt iešanas.

  1. Lieto miega zāles: lai labāk aizmigtu un atpūstos, daudzi pirms gulēt iešanas lieto baldriānus, lavandu vai kumelītes. GABA (gamma-aminosviestskābe) ir dabīgs neiromediators, ko var uzņemt pirms miega, un tas palīdz atslābināties, tāpat kā magnijs vai melatonīns.

Lasi vēl: Vēlies naktī labi izgulēties? Atceries, kādus produktus noteikti NEDRĪKST ēst vakariņās

Masačūsetsas Galvenās slimnīcas neirologs Dr. Josna Adusumili skaidro, ka miegs uzlabo vispārējo veselības stāvokli, emocionālo labsajūtu un kognitīvās spējas, kā arī pozitīvi ietekmē savstarpējās attiecības.

Ciešot no miega trūkuma, pasliktinās garastāvoklis un darba kvalitāte, samazinās enerģijas daudzums, un palielinās aizkaitināmība.

Ja tā ir ilgstoši, tad tiek traucēta imūnsistēma, kas savukārt var novest pie paaugstināta asinsspiediena.

Miega trūkums var būt arī par iemeslu auto avārijām un negadījumiem darba vietās. Turklāt pētījumos ir atklāta arī saistība starp miega trūkumu un aptaukošanos.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment