Pārtikas produkti un ēdieni, kuri uzturā jāiekļauj ikvienam vīrietim, kurš vēlas būt vesels

 

1. Tomātu mērce – ideāls produkts vīriešiem, ko vajadzētu lietot uzturā pāris reizes nedēļā

Tomātu mērces sastāvā ir karotenoīds, ko sauc likopēnu, kas palīdz samazināt risku saslimt ar prostatas vēzi. Šī viela organismā neuzsūksies, ja needīsi to kopā ar taukvielām – pica ir viens no veidiem, kā patīkami vari uzņemt tomātu mērci. Tomātu sulas dzeršana gan nesniegs tādu pašu efektu, jo likopēns ir tomātu šķiedrās, nevis sulā.

tomato-sauce-sl

2. Austeres – cinka un vīrišķās veselības avots

Pēdējo 50 gadu laikā drastiski ir samazinājies vidējais spermatozoīdu skaits vienā ejakulācijā, kas ir kritiski vīriešiem, kuri vēlas turpināt dzimtu. Viens no risinājumiem, ko zinātnieki piedāvā, ir uzņemt vairāk cinka (bet jāatceras – kas par daudz, tas par skādi; ikvienu vitamīnu var pārdozēt), tas paaugstinās testosterona līmeni asinīs un stimulēs spermatozoīdu veidošanos. Austeres ir viens no patīkamajiem veidiem, kā uzņemt cinku tiem, kuriem garšo jūras veltes.

oysters-sl

3. Brokoļi – dabas velte, kas pasargā no vēža

Pētījumi pierāda, ka ar urīnpūšļa ļaundabīgajiem audzējiem vairāk sirgst vīrieši nekā sievietes, tieši tāpēc vīriešiem vairāk nekā sievietēm ir ieteicams ēst krustziežus, piemēram, brokoļus (aptuvei 5x nedēļā), kas uz pusi samazinās risku saslimt ar urīnpūšļa vēzi.

Lasi vēl: 5 superprodukti prostatas veselībai! Pieredzējuša speciālista ieteikumi.

broccoli-sl

4. Zemesriekstu sviests – našķis sirds veselībai

Ir pierādīts, ka ar sirds un asinsvadu slimībām Latvijā visvairāk cieš vīrieši vecumā pēc 45. Lielākais ļaunums, ko vīrieši nodara savai sirdij, ir  “sliktā” holesterīna uzņemšana. Holesterīns nogulsnējas asinsvados, kas turpmāk noslogo sirds un asinsvadu darbību. Zinātnieki iesaka vīriešiem ikdienā vairāk uzņemt zemesriekstu sviestu, ja viņiem gribas našķēties – tā sastāvā ir nepiesātinātās taukskābes un “labais” holesterīns. Tava sirds to novērtēs!

peanut-butter-sl

5. Arbūzs – ūdens un kālija avots

Daudz vairāk vīriešu nekā sieviešu pamanās neuzņemt pietiekamu ūdens daudzumu. Tas izjauc organisma vidi, padarot to nelabvēlīgi skābu tā vietā, lai tā būtu sārmaina. Tāpat vīriešiem biežāk nekā sievietēm ir paaugstināts asinsspiediens. Arbūzs ir garšīgs auglis, caur kuru vari uzņemt gan pietiekami daudz ūdens, gan kālija, kas veicinās asinsspiediena normalizēšanos.

watermelon-sl

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment