5 padomi, kas pieaugušam cilvēkam palīdzēs izveidot ilglaicīgu draudzību

548a30deeec97_-_rbk-guy-friends-1-0611-xl

Neesi noslēgts

Nereti mums liekas, ka nevienam nevaram uzticēties, un savā ziņā varbūt tā arī ir, bet kā bez uzticēšanās tu ceri izveidot draudzību? Draugam nenoliedzami nav jāuzticas visos dzīves aspektos un nav par visu jāstāsta, taču tu nevari būt kā “sausiņš” (jeb sniegt sausas atbildes), kā arī uz jautājumiem atbildēt izvairoties.

Sāc ar maziem solīšiem – tev par sevi kaut kas sākumā ir jāatklāj, tāpat kā otram par sevi, lai jūs abi varat saprast, vai jūsu dzīvesveidiem ir saskares punkti vai arī tie ir kardināli pretēji. Turpmāk, ja saproti, ka otrs ir uzticams cilvēks un arī tev uzticas, tad tas jau ir liels solis patiesas draudzības uzsākšanai.

Neesi uzmācīgs

Ja arī draudzība sāk, teiksim tā, uzplaukt, tas nenozīmē, ka jums katra nedēļas nogale jāpavada kopīgās aktivitātēs vai arī katru otro darba dienu jāiet iedzert pa aliņam kādā bārā pēc darba. Jums katram tomēr ir savs dzīvesveids – iespējams, dažāds darba laiks, atšķirīgi ģimenes stāvokļi, utt., kā jau visiem pieaugušiem cilvēkiem.

Pievērs uzmanību laikam, kad otrs atbild uz tavu īsziņu vai zvanu, kurās dienās un cik bieži tevi aicina kaut kur – tas tev dos ieskatu tajā, cik daudz laika otrs ir gatavs un var veltīt draudzībai. Pielāgojies otra laikam un nākotnē, draudzībai augot augumā, šis laiks kļūs biežāks un sasaistīsies ar citiem otra draugiem un, iespējams, arī ģimeni.

Pieņem dažādo

Nav pasaulē divu vienādu cilvēku personības un rakstura ziņā. Dažādības izteiktāk parādās ar laiku, kad tu cilvēku esi jau kārtīgāk iepazinis, nevis pašā sākumā. Tu, piemēram, esi nesmēķētājs, bet otrs ir smēķētājs. Esi pieaudzis un pieņem otru tādu, kāds viņš ir, nenorādot, ko darīt un ko nē, ar noteikumu, ka tas tevi nesāk tieši iespaidot (piemēram, tev ir slikti, elpojot cigarešu dūmus). Tādu pašu pieņemošu attieksmi tev vajadzētu sagaidīt arī no otra attiecībā uz tevi.

Lasi vēl: Lūk, ko nozīmē īsta draudzība! Šis skolēns dara sava labākā drauga invalīda labā to, ko vairums nekad nedarītu

Neesi egoists

Draudzība ir divvirzienu kustība. Ieklausies otrā, pārrunājiet arī otra svarīgos un aktuālos tematus. Izrādi līdzjūtību grūtos brīžos un priecājies kopā pavadītajos labajos brīžos. Neesi skaudīgs par otra panākumiem, bet atbalsti iespēju robežās. Šis ir viens no galvenajiem patiesas un ilglaicīgas draudzības priekšnoteikumiem.

Ir tēmas, kuras nevajag kustināt

Ir labs teiciens: “ja sū** nekustināsi, sū** nesmirdēs” – šis ļoti labi atspoguļo to, ko vēlos pateikt. Ja jums ir dažādi reliģiskie, politiskie un/vai seksuālie uzskati, tad lai tā būtu, bet nevajag par tiem diskutēt, jo ir 99% iespējamība, ka viedokļu nesakritības dēļ radīsiet neērtu situāciju (labākajā gadījumā) sev un apkārtējiem. Turklāt tas radīs saspringumu draudzībā.

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment