Skarbs un godīgs FOTO stāsts: heroīna atkarīgās Aleksas ikdiena

“Ja dzīvo Baltimorā, tad iemācies atpazīt no heroīna atkarīga cilvēka acu skatienu; šī vieta ir narkotirgoņu paradīze.

Sākumā es jutos izbiedēta un nezināju, kā uz to reaģēt.

Daudzi cilvēki šādi jūtas, satiekot no narkotikām atkarīgos.

Mēs interneta vietnē Facebook kļuvām par draudzenēm, tādēļ es viņai nosūtīju ziņu.

Domāju, ka neko neiemācīšos, ja nerunāšu ar viņu.

Es paskaidroju, ko vēlos darīt, un viņai tas šķita pieņemami.

Domāju, ka sākotnēji viņa smēķēja heroīnu, bet vēlāk sāka to injicēt. Tobrīd viņa lietoja narkotikas visai lielās devās.

Heroīna lietošana bija viņas izvēle.

Kad pirmo reizi to ieraudzīju, biju šokēta. Es nespēju noticēt tam, ko redzēju savām acīm.

Lai gan cilvēka prāts var pierast pie jebkā. Laika gaitā es pieradu pie tā, ko viņa darīja.

Aleksai par darbu maksāja skaidrā naudā, tomēr darba devēji stingri piekodināja, ka neatmešanas gadījumā viņa zaudēs darbu.

Aleksa vienas maiņas laikā vairākkārt veica injekcijas, apgalvojot, ka nespētu dejot uz skatuves vai satikties ar klientiem, esot skaidrā.

Viņa vienmēr līdzi nēsāja narkotiku injicēšanas komplektu, tomēr nekad nedalījās ar adatām.

Viņa kopā ar draudzenēm Mēriju un Tvonu visai bieži Baltimorā īrēja viesnīcas numuriņus, lai kopā apreibinātos. Aleksa dzīvoja dzīvoklī, bet viņas dzīvokļa biedriem uzzinot, ka viņa lieto narkotikas, sieviete privātas atmosfēras nodrošināšanai sāka īrēt viesnīcas numurus.

Interesanti, ka viņām nebija iebildumu tikt fotografētām. Es nekad neuzņemtu attēlus, ja cilvēkiem tas radītu jebkāda veida diskomfortu.

Es pieradu pie tā, ka Aleksa un viņas draudzenes lietoja narkotikas.

Tā dotajā brīdī bija viņas realitāte. Tā pieņemšana bija viņas realitāte, bet notiekošā izprašana bija mans darbs.

Es neteiktu, ka izjutu neitralitāti pret notiekošo.

Es Aleksai skaidroju, ka brīdī, kad viņa būs gatava saņemt palīdzību, man ir draugi, kuri ir spējīgi profesionāli palīdzēt.

Trauksmes signāls manī iezvanījās tad, kad Aleksu apcietināja par zādzību un viņai piesprieda 18 mēnešus labošanas iestādē.

Ņemot vērā, ka viņa nebija iepriekš sodīta, Aleksai piedāvāja alternatīvu apcietinājumam – tas bija saistīts ar narkotiku rehabilitāciju.

Mērilenda ir visnotaļ liberāla pret to, turklāt tajā ir “narkotiku tiesa”.

Lasi vēl: Šajā kultā bērnus mocīja, sita un deva viņiem LSD, lai gatavotu apokaliptiskam karam

Programmas ietvaros tiek dota iespēja: pavadīt noteikto termiņu cietumā vai iznākt no tā ātrāk un apmeklēt anonīmo narkomānu tikšanās.

Katru dienu jāsazinās ar nosacīti atbrīvoto personu uzraugu, jāatrod darbs un miteklis. Ja tas tiek izpildīts, likumpārkāpums tiek dzēsts.

Aleksai neizdevās ar pirmo reizi atbrīvoties no narkotiku atkarības 2012. gada vasarā, tādēļ viņa atgriezās cietumā. Nākamajā vasarā viņa mēģināja vēlreiz, un tagad narkotikas vairs nav lietojusi četrus gadus.

Viņa dzīvo “Silver Springs” apartamentos kopā ar diviem dzīvokļa biedriem. Dzīvošana normālā vidē ir daļa no atveseļošanās kursa.

Aleksa izgāja valsts noteikto programmu, un viņas likumpārkāpums tika dzēsts, tagad viņai ir darbs, sieviete strādā par administrācijas asistenti. Viņa apmeklē dažādas lekcijas un vēlas kļūt par no narkotiskajām vielām atkarīgo cilvēku konsultanti.

Nesen Aleksu paaugstināja amatā. Viņa ar lielu sparu atgūst zaudēto laiku.

Viņa ir viena no centīgākajiem cilvēkiem, ko pazīstu, jo Aleksa labi apzinās, cik svarīga ir otrā vai pat trešā iespēja.

Es joprojām viņu fotografēju. Janvārī viņu satiekot, es nepaņēmu līdzi fotoaparātu, mēs vienkārši pusdienojām un runājām.

Es viņu aizstāvu. Nevēlos, lai par viņu spriestu pēc iepriekš notikušā.

Viņa ir vesels cilvēks.

Lai arī iepriekš viņa cīnījās, Aleksa šajā īsajā laika posmā ir vairāk progresējusi nekā citi visas savas dzīves laikā. Viņa atguva dzīvi, ko varēja zaudēt.

Tas viss ir smagi, tajā pašā laikā tas ir iedvesmas pilns stāsts ikvienam, kurš ir atkarīgs no narkotikām un nezina, kur meklēt izeju. Kontrasts starp pirmo un pēdējo šīs sērijas fotoattēlu – pat ar to, ka attēli uzņemti ar sešu gadu nobīdi, pierāda, ka no katras situācijas ir izeja. “

Avots: sickchirpse.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment