Slavenais Krievijas blogeris Ēriks Davidičs beidzot atbrīvots no izmeklēšanas izolatora

Ēriks Davidičs atbrīvots no izmeklēšanas izolatora.

Uzreiz pēc atbrīvošanas blogeris vērsās pie atbalstītājiem un pateicās par viņu atbalstu, un devās pie ģimenes.

Vietnes “Смотры.ру” izveidotājs Ēriks Davidičs (Kituašvili) bija atbrīvots no izmeklēšanas izolatora pēc gandrīz diviem gadiem, kas pavadīti apcietinājumā. Blogera atbrīvošanu pie izolatora vairākas stundas gaidīja viņa atbalstītāji. Viņi klausījās mūziku un skaitīja repu.

–          Liels paldies visiem, kuri man ticēja, kuri palīdzēja, kuri atbalstīja, – Ēriks Davidičs vērsās pie cilvēkiem, kas bija sapulcējušies pie izolatora, un kurus ar grūtībām izdevās nomierināt.

–          Neticami noguris, neticams stress. Pie tuviniekiem! Savedīšu smadzenes kārtībā un iznākšu uz sakariem, – viņš piebilda.

Jāatgādina, ka 19. oktobrī Dorogomilovskas rajona tiesa atzina Kituašvili par vainīgu lietā ar automašīnu apdrošināšanu krāpšanos un naudas atmazgāšanu. Ērikam Davidičam piesprieda brīvības atņemšanu kopējā režīma kolonijā uz četriem gadiem un astoņiem mēnešiem. Tomēr tiesa nolēma, ka Ēriks faktiski izcietis sodu. Daudzi gan Krievijā unpasaulē Ērika aizturēšanu saista ar viņa sižetiem, kuros viņš atmaskoja korupciju Krievijas Valsts autoinspekcijā.

Arī pats Davidičs apgalvoja, ka viņa “medības” uzsāktas pēc tam, kad plānots publicēt viņa veidotā filma par korupciju Krievijas Valsts autoinspekcijā, kas pēc blogera apgalvojuma, esot saistīta ar automobiļu aizdzīšanām. Kā Krievijā tiek legalizēti zagtie automobiļi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment