Slavenības, kurām ir psihiska rakstura saslimšanas

1. Elena Didženeresa, depresija

1
“Ar mani notika tas, no kā visvairāk baidījos. Es zaudēju savu šovu. Man ir uzbrukuši. No labi apmaksāta darba nonācu līdz situācijai, kurā man vispār nav naudas. Pēc piecus gadus ilga, smaga darba, es izgāju no studijas zinot, ka pret mani ir izturējušies necienīgi, tikai tādēļ, ka man ir savādāka orientācija. Es vienkārši slīgu dziļā depresijā.”

2. Leonardo DiKaprio, obsesīvi kompulsīvie traucējumi (OKT)

2
Leonardo jau kopš bērnības cieš no OKT un filmas “Aviators” uzņemšana kondīcijas izpausmes padarīja tikai spilgtākas.
“Es atceros, ka mana grima māksliniece un asistente, vedot mani uz filmēšanas laukumu, nemitīgi sūdzējās, sakot: “Ak Dievs, mums vajadzēs vismaz 10 minūtes, lai viņu turp aizvestu, un viņam vēl jādodas atpakaļ, jātiek tur virsū, jāpieskaras durvīm un tad atkal jāatkārto viss.” Šie teikumi padarīja mani traku. Slimība izpaudās vēl pāris mēnešus pēc filmēšanas un uzplaiksnī arī vēl tagad.”

3. Haidena Panetiere, pēcdzemdību depresija

3
“Ir daudz pārpratumu – daudzi cilvēki domā, ka šāds depresijas paveids nemaz neeksistē, tā nav taisnība, bet šie cilvēki turpina un turpinās domāt, ka pie vainas tikai un vienīgi tavi hormoni. Patiesībā, tas ir kas nekontrolējams. Tā ir sāpīga un baisa pieredze un daudzām sievietēm šajā laikā nepieciešams atbalsts.”

4. Dž.K.Rolinga, depresija

4
“Nekad neesmu kaunējusies no tā, ka man bijusi depresija. Nekad. Kas tur ko kaunēties? Manā dzīvē bija ļoti grūts posms un es lepojos, ka tiku tam pāri.”

5. Džareds Padaleckis, depresija

5
“Tā man uzkrita kā ķieģeļu maiss, biju 25 gadus vecs. Man bija pašam savs TV šovs. Man bija mājdzīvnieki, kurus mīlēju un kaudze draugu, no faniem saņēmu tikai sajūsmu un biju apmierināts ar darbu, bet nevarēju saprast, kas tas ir;  tas ne vienmēr ir sakarīgi. Ne vienmēr depresijā slīgst cilvēki, kuriem nav darba vai tie neiekļaujas sabiedrībā.”

6. Breds Pits, depresija

6
“Agrāk es mēģināju cīnīties ar depresiju, bet ne šajā dekādē. Tomēr, tas arī nosaka to, kas tu esi. Es to uztveru kā lielisku mācību. Šogad mēs pētīsim un apgūsim depresiju. Es katru dienu darīju vienu un to pašu, katru vakaru cenšoties būt nejūtīgs, lai aizmigtu, viena un tā pati rutīna. Nespēju sagaidīt, kad nonākšu mājās un varēšu no visa un visiem paslēpties.”

7. Kerija Fišere, bipolārie traucējumi

7
“Dažkārt tu nevēlies būt tas cilvēks. Tu nevēlies piedalīties tajās svinīgajās vakariņās. Bet man nebija izvēles. Es liku cilvēkiem ar mani pa telefonu runāt 8 stundas. Kad mana mānija kļūst nekontrolējama, šķiet, ka ceļš ir tīrs. Jūtos tā, it kā virzītos uz kalna virsotni, bet negaidīti temps kļūst pārāk ātrs. Es vairs nespēju to kontrolēt. Manas izjūtas ir dīvainas. Es to vairs nevaru izturēt, nevaru aizmigt un neesmu pieskaitāma.”

8. Ādams Levins, uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindroms (UDHS)

8
“Kad man diagnosticēja UDHS, nebiju pārsteigts, jo man bija grūtības koncentrēties jau kopš vidusskolas laikiem. Tagad domāju, ka cilvēki katru dienu ievēro to, ka man ir UDHS. Kad es nespēju koncentrēties, tad es tiešām to nespēju.”

Avots: boredpanda.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment