Slimības, kas var rasties no pārāk liela miega trūkuma – #4 šokēs!

 

Alcheimera slimība

2013. gadā veiktā pētījumā pētnieki pierādīja, ka pārāk mazs miega daudzums var būt Alcheimera slimības izraisītājs. Šis pats pētījums atklāja arī to, ka neizgulēšanās var paātrinās slimības progresēšanas procesu.

70 pētījuma subjekti bija cilvēki vecumā no 53 līdz 91 gadam. Subjekti, kuri nepārtraukti sūdzējās par pārāk mazu miega daudzumu, uzrādīja nesamērīgu beta-amiloīdu daudzumu dažādās smadzeņu daļās. Beta-amiloīdi ir tiešs Alcheimera slimības indikators.

Prostatas vēzis

Pētījumā, kurā piedalījās  2 425 vīrieši vecumā no 67 līdz 96 gadiem, tika atklāts, ka 60% vīriešu, kuri cieta no miega trūkuma, bija palielināts risks saslimt ar prostatas vēzi. Šis skaitlis palielinājās divas reizes tiem, kuri sāka sūdzēties par grūtībām ilgstoši gulēt.

Zinātnieki uzskata, ka prostatas vēža un bezmiega korelācija ir atrodama tajā, ka organismā samazinās melatonīna līmenis. Melatonīns ir nozīmīga ķimikālija, kas apspiež audzēja attīstību.

Lasi vēl: Bezmiegs vīriešiem.. Iemesli. Ietekme un ārstēšana

Kardiovaskulārās slimības

Runājot vienkārši, mazs miega daudzums nodara lielu ļaunumu sirds veselībai. Bezmiegs jau gadiem tiek saistīts ar kardiovaskulārām problēmām. Kādā pētījumā tika noskaidrots, ka divām trešdaļām vīriešu, kuri piedzīvoja sirdstrieku, bija problēmas ar miegu.

Pētījuma subjektiem, kuri sūdzējās par miega problēmām, pastāvēja 2,6 reizes lielāka miokarda infarkta iespēja un 1,5 reizes lielāka iespējamība piedzīvot sirdstrieku. 

Aptaukošanās un diabēts

Pētījumā ir atklāts, ka samazināts miega daudzums var veicināt taukskābju līmeņa uzkrāšanos asinīs, kas var negatīvi ietekmēt cukura līmeni. 

Domas par pašnāvību

Tas ir gan pārsteidzoši, gan biedējoši. Stenfordas universitātes medicīnas centrā 2014. gadā tika veikts pētījums, kura rezultātā tika saskatīta korelācija starp bezmiegu un pašnāvības mēģinājumiem. 10 gadu pētījuma laikā 20 no 420 pētījuma dalībnikiem, kuri izdarīja pašnāvību, cieta no miega trūkuma. Pētījuma autori ir secinājuši, ka cilvēkiem, kuri cieš no bezmiega, pastāv 1,4 reizes lielāka iespējamība izbeigt savu dzīvi. 

Šo iemeslu dēļ ir vērts censties izbrīvēt sev vairāk laika, lai savu dzīvi nepadarītu neizturamu!

Avots: powerofpositivity.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ziemassvētku veiksme jau gaida. Vai Tu aiziesi to satikt jau šodien? http://ej.uz/8sdn</cite>

    Vai spēj iztēloties dzīvi pēc 250 miljonu vinnesta? Dod sev iespēju pārvērst dzīvi sapnī!
    Īpašais Ziemassvētku piedāvājums no lotto brokera: biļetes 52 izlozēm, kuras notiks nākošo 13 nedēļu laikā. Apjomīgas 2600 biļešu paketes cena šai izložu sērijai ar 50% atlaidi ir 274 eiro, tas nozīmē, ka katra biļete, kura spējīga tās īpašniekam ienest sākot no vairākiem simtiem, tūkstošiem līdz pat daudzmiljonu laimestam, maksā tikai 11 centus.
    Protama lieta, ka biļetes joprojām pieejamas pa vienai un mazākās paketēs. Starp citu – reģistrējoties caur šo saiti, vienu biļeti saņemsi pilnīgi bez maksas. Varbūt tieši tā izrādās tava laimīgā?
    Neatliec uz rītu, ko vari izdarīt jau šodien. Paņem savu Laimīgo Biļeti jau tagad.

Leave a Comment