Šveicē ticis izgatavots pulkstenis no SIERA – un tas tiek pārdots par 1 MILJONU

Pulksteņu izgatavotājs H. Mozer & Cie. to radīja kā protestu pret jauno likumdošanu valstī, kas izmanto marķējumu “Swiss made” jeb “Ražots Šveicē”.

Jaunais likums nosaka, ka ražotājiem ir jāizmanto vietējās izejvielas 60% apmērā iepriekšējo 50% vietā, un tas stājās spēkā šī gada sākumā.

Swiss-company-created-a-watch-made-from-cheese (1)

Uzņēmuma, kura ražotajos pulksteņos 95% sastāvdaļu ir no Šveices, mājaslapas oficiālajā paziņojumā ir teikts, ka šis likums ir pārāk saudzīgs, nesniedz nekādas garantijas, rada apjukumu un veicina sistēmas ļaunprātīgu izmantošanu.

Uzņēmuma pārstāvji arī piebilst, ka būtu vēlējušies stingrākus noteikumus, kas atbilstu augstajiem Šveices ražojumu kritērijiem.

H. Moser & Cie. ģenerāldirektors Eduards Meilans arī ir veltījis skarbus vārdus par radušos situāciju:

“Mūsu pulkstenis ir vēstījums visai Šveices pulksteņu ražošanas industrijai, amatpersonām un pulksteņu entuziastiem – apzīmējums “Ražots Šveicē” ir nenozīmīgs, un kas ir vēl sliktāk – tas viss liek domāt, ka šo sistēmu var ļaunprātīgi izmantot. Mūsu atbilde ir izsmiekls.”

Lasi vēl: Uzmanību! Lūk, kāpēc nevajag ēst Ķīnā ražotus rīsus – tas var beigties pat letāli!

Swiss-company-created-a-watch-made-from-cheese (2)

Uzņēmums, kas atrodas Šveices pilsētā Šafhauzenē, pārdod siera pulksteni, kura siksniņa ir izgatavota no govs ādas. Tā esot bijusi “loģiska izvēle”, turpinot piena produktu tēmu.

Visi pulksteņa pārdošanas ieņēmumi tiek ieguldīti neatkarīgā Šveices pulksteņu ražošanā, jo izejvielu piegādātāji acīmredzot ir nonākuši finansiālās grūtībās un izmanto ārpakalpojumus no Āzijas.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment