TESTS. Cik ciešas ir tavas attiecības ar mobilo tālruni?

 

4. Patiesi jūtat līdzi visiem tiem draugiem un paziņām, kuru mobilais telefons nav tik moderns kā jūsējais.

5. Izmantojot mugursomu, kuras plecu siksnā ir kabatiņa hands free sistēmai, parasti liekat telefonu tur, nevis jakas vai bikšu kabatā.

6. Ļoti pārdzīvojat, ja pēkšņi pārtrūkuši sakari, un vēl kādu brīdi turpināt kliegt klausulē.

7. Ļoti pārdzīvojat, ja savu telefonu esat aizmirsis mājās, un ar skaudību raugāties uz visiem, kuriem mobilais ir līdzi.

8. Nekad nemēdzat pierakstīt tālruņa numuru uz papīra, jo to var uzglabāt mobilā atmiņā.

9. Jūs neesat spējīgi iegaumēt vairāk par trim cipariem.

10. Vēloties pārtraukt sarunu, ierasti melojat, ka telefonam sēžas baterija.

Lasi vēl: TESTS. Vai jums ir stipri nervi?

11. Vakarā, ejot gulēt, visādam gadījumam noliekat mobilo līdzās gultas galvgalim – ja nu kāds piezvana.

12. Nevēloties atbildēt uz zvaniem, telefonu tomēr neatslēdzat, bet pacietīgi gaidāt, kamēr tas pats pārtrauks skanēt.

13. Diezgan bieži zvanāt pats sev, lai dzirdētu, kur telefons ieskanas, un varētu to atrast.

14. …un atklājat, ka tas atrodas ierastajā vietā.

15. Kādreiz centāties visiem pierādīt, ka mobilais telefons jums nemaz nav nepieciešams, bet tagad nespējat iedomāties dzīvi bez tā.

Saskaitiet iegūtos punktus!

No 0 līdz 4 punktiem

Jūs esat normāls cilvēks. Telekomunikāciju revolūcijas uzplūdi nav jūs ierāvuši sevī. Jūs pietekami daudz sazināties ar draugiem, taču neesat vēl aizmirsis viņu sejas. Jūsuprāt, mobilais telefons ir nekas vairāk kā ērta lietiņa, kuru varat atļauties reizi pa reizei aizmirst mājās.

No 5 līdz 8 punktiem

Jums šī lietiņa patīk, un jūs labprāt to izmantojat. Pagaidām esat vēl normas robežās, bet, lai tās pārkāptu, īpaši pūlēties vairs nav nepieciešams. Arvien biežāk, satiekoties un sarunājoties ar vienu cilvēku, mēdzat spaidīt podziņas, lai nosūtītu īsziņu citam. Un arvien biežāk nespējat iedomāties, kā visa cilvēce līdz pat pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu vidum spēja izdzīvot bez mobilajiem sakariem.

No 9 līdz 12 punktiem

Jūs esat “mobilomāns”. Esat noķerts uz āķa. Jūs stundām spējat studēt jaunāko modeļu neskaitāmās iespējas un cenšaties pierādīt pārējiem, cik ļoti visas šis jaunās papildu funkcijas nepieciešamas un ērtas telefona lietotājam. Telefona modeli jūs maināt divas vai trīs reizes gadā un, pat esot viesos, lūdzat atļauju uzlādēt aparātu.

No 13 līdz 15 punktiem

Par jums var teikt, ka esat antena bez jumta, sava mobilā telefona marionete. Kad tas zvana, jūs lecat kājās. Kad kādu laiciņu nezvana – arī lecat: lai pārbaudītu, vai nav atslēdzies, nosēdusies baterija vai arī kāds piezvanījis brīdī, kad bijāt izgājis no telpas. Toties jūs ļoti cienāt Mocartu un Vivaldi – kā nekā šie komponisti bijuši tik tālredzīgi, ka sacerējuši melodijas, kas der mobilajiem aparātiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment