Trakums! Dēls apēd pankūkas un nomirst

Kāda ģimene Minesotā, ASV, piedzīvo nebeidzamas skumjas pēc dēla negaidītas nāves. Viņu dēls nomira negaidīti pēc brokastu ieturēšanas kādā vietējā restorānā. Viņu 16 gadīgais dēls, Skots Džonsons, bija alerģisks pret glutēnu un piena izstrādājumiem. Visa ģimene parasti izvairījās no ēšanas ārpus mājas, bet tajā rītā viņi bija nolēmušai, ka varētu pabrokastot vietējā restorānā, kurā māte, lūdza, oficiantei pārliecināties par to, ka pankūkas būs bez glutēna un nesaturēs pienu. Māte piekodināja, ka ir jānotīra pannā, kurā tiks ceptas pankūkas tieši viņas dēlam. Uz ko viesmīle atbildēja, ka viss tiks izdarīts.

Pēc pabrokastošanas, kad Skots bija pabeidzi maltīti, viņš piecēlās un teica :”Viss. Mums ir jādodas mājās.” Kad viņi nonāca mājās, Skots bija jau pavisam sašļucis un slābans, pat parastās zāles nelīdzēja, kuras parasti uzlabo plaušu stāvokli un atbrīvo elpceļus. Dēlu uzreiz pēc tam aizveda uz slimnīcu, kur viņš pavadīja 3 dienas, bet pēc tam cieta no anafiliktiskā šoka, kurš noveda pie sirds apstāšanās.

“Tikai viena maza kļūda, var atņemt kādam cilvēkam dzīvību un kādai mātei- dēlu”, Skota māte saka. “Man šodien pietrūkst viņa tik pat ļoti, cik dienā pēc viņa nāves.”

Avots: foxnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Laumix Dizelis</cite>

    Ja tāda alerģija pret miltiem, tad pasūtīt pankūkas jau bija galīgs stulbums. Varēja izvēlēties gaļu un dārzeņus.

    • <cite class="fn">Aija</cite>

      Problema ir tur,ka daudzi so uzskata par modes lietu.Daudzi restoranu darbinieki to neuztver nopietni. Cik zinu,cilvekiem,kas ir alergiski pret glutenu un piena produktiem ir jaizmanto atseviski virtuves piederumi,kas nav saskarusies ar alergiskajiem produktiem.Ja es gatavosu savai meitai pusdienas uz virtuves delisa,uz kura pirms tam ir bijusi glutenu saturosi produkti,sekas var but nepatikamas.

  • <cite class="fn">EKO</cite>

    ?mazam puikam 5g bija itka alergija pret riekstiem,reiz atbrauca onkulis ciemos un aizgaja ar puiku pastaigaties,onkulis labu gribedams sacienaja puiku ar gardam shokolades konfektem kur klat bija rieksti,atnakot majas puikam uzmetas pumpas!dabuja onkulis pa spurslam,bet onkulis bija ietiepigs un pa kluso puiku sabaroja atkal ar riekstu saldejumu,un ko domajat?puikam neuzmetas nekadas pumpas;) izradijas vinjam bija alergija pret shokoladi:))))

  • <cite class="fn">Lea</cite>

    Kas tā par valsti? ASV taču ir viss. Pat Latvijā, tiesa tikai Rīgā ir bezglutēna kafejnīcas. Ja problēma tiešām ir tik dzīvibu apdraudoša tad var apmeklēt restorānus kur labi apzinās kādas sekas alerģiskie produkti radīs. Jo liekas šis bijis gadījums kad pat viens mikrograms izraisījis reakciju. Šādā gadījumā pasūtīt pankūkas restorānā kur tiek lietoti arī glutēnu saturoši milti ir bijis neprāts. Tāpat ir pieejami vegānu un svaigēdāju restorāni. Kad veselība neatļauj tad ievērot tradīcijas un Amerikāņu stilā brokastot restorānā ar pankūkām ir pēdējais ko vajag darīt, ir taču tik daudz veselīgu alternatīvu un iespēju nepasūtīt kaitigos roduktus bet varbūt salātus vai pat sarunāt ar restorāna īpašnieku par izņēmumu un paņemt līdzi savu pārtiku. Žēl ka mātei par savu kļūdu bija jāmaksā ar sava pusaudža dzīvību, cerams citas mātes būs gudrākas.

Leave a Comment