Turēt vienu zelta zivtiņu ir nelikumīgi Šveicē; Iemesls liks arī tev justies vainīgam

Goldfishes

Šveice 2008. gadā ieviesa daudzus dažādus likumus, kas pasargā dzīvniekus, un šādiem vajadzētu būt visā pasaulē.

Bet tev noteikti interesē, kāpēc nedrīkst turēt vienu zelta zivtiņu! Viss ir pavisam vienkārši, izrādās, ka zelta zivtiņas, lai arī tās tiek uzskatītas par dumjām un garlaicīgām, taču patiesībā viņa ir daudz attapīgākas, nekā mēs domājam. Tā kā tās peld baros, tas nozīmē, ka viņas ir ļoti sociālas, līdz ar to ir pavisam loģiski, ka viņām ir nepieciešama sabiedrība, turklāt tā jau pietiekami nežēlīgi ir tās turēt akvārijā un ieslodzījumā. Taču zelta zivtiņas nav vienīgās, uz kurām šis likums attiecas.

Crested-Guinea-Pig

Piemēram, arī jūrascūciņām arī ir piemērots šīs likums, jo tām nepatīk būt vienām. Šveicē ir pat īpašas kompānijas, kuras piemeklē jaunu partneri, kad notiek nenovēršamais un viens no pāra nomirst.

Taču ar šo visas dīvainības nebeidzas! Ja tu dzīvotu Šveicē un vēlētos nopirkt vai no patversmes paņemt suni, tev no sākuma būtu jāaiziet kursi, un tikai tad tu varētu kļūt par kāda suņa īpašnieku, un pēc tam obligāti jāaiziet praktiskās apmācības.

Kittens

Ja tu sev mājās vēlies tikai vienu kaķi, tad tev noteikti būs jālaiž to ārā, lai tas tiktos ar citiem kaķiem un būtu sociāli aktīvs, bet ja nevēlies to laist ārā, tad nekas cits neatliks, kā iegādāties divus uzreiz.

Vēlies iegādāties papagaili? Aizmirsti par to, tā tiks uzskatīta par ļaunprātīgu rīcību, ja vien tu neiegādājies viņam draugu ar kuru sarunāties.

Tagad ir skaidrs, kāpēc daudzi pēc uzzināšanas par šiem likumiem jūtas vainīgi. Cilvēki visā pasaulē pārāk maz domā par dzīvnieka labumu un aizmirst, ka viņiem arī ir sociālā dzīvē gluži tāpat kā cilvēkiem, reizēm dzīvniekam nepietiek tikai ar sava cilvēka uzmanību!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment