TV reklāmas, kuras ir aizliegts pārraidīt – tu sapratīsi, kāpēc!

Bud Light alus reklāma

Reklāma iesākas ar nevainīgu spilvenu kauju starp meitenēm, kas tiek apzīmēta kā “pārāk viegla”. Grūti sākumā saprast, kadēļ lai šo reklāmu aizliegtu, bet, kad kadrā parādās cita meitene, kura kārtīgi ar spilvenu iekausta visas meitenes, mums ir skaidrs iemesls. Šī meitene tiek apzīmēta kā “pārāk stipra”. Reklāmas doma slēpjas tajā, ka Bud Light gaišais alus ir tieši zelta vidusceļš – ne par vieglu, ne par stipru. Vardarbība reklāmās laikam nav atļauta.

Levi’s džinsu reklāma

https://www.youtube.com/watch?v=CSG807d3P-U

Reklāmā sieviete ieskrien tualetē, lai pārģērbots. Viņa tualetes otrā galā ierauga sēžam aklu vīrieti ar spieķi un nospriež, ka viņa klātbūtnē pārģērbties ir droši. Sieviete pat pieiet vīrietim pavisam tuvu klāt, lai demonstratīvi aizpogātu Levi’s bikses un tad izskrien ārā no tualetes. Tas arī ir brīdis, kad mēs saprotam, ka sēdošais vīrietis nav akls, bet viņš gan ir akla vīrieša pavadonis, kurš gaidīja, kad aklais vīrietis nokārtosies.

Tooheys alus reklāma

Šajā Austrāliešu alus reklāmā ir redzams, kā divi atsevišķi draugu bari izrādās ar visādām alus attaisīšanas tehnikām. Kad kārta pienāk sievietei, viņa paliek pudeli zem galda, izaicinoši paskatās un atver alus pudeli – pēc tam izrādās, ka viņa to ir atvērusi ar nabu. Divdomīgi!

Šarlotes Makkinijas burgera reklāma

https://www.youtube.com/watch?v=4WTA_8waxTo

Reklāmā ir izvietoti ļoti daudzi priekšmeti, kas apzīmē dažādas sievietes ķermeņa daļas – nav grūti pamanīt, kādēļ šī reklāma ir aizliegta, lai arī tiek reklamēts tikai burgers, kas ir taisīts no tikai dabīgiem produktiem. Ja godīgi, šāda reklāma vīriešus drīzāk padarītu nevis izsalkušus, bet izslāpušus.

Avots: looper.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment