Vai elektriskās cigaretes ir veselīgas?

Stimulē savu prātu

Lietojot e-cigareti, tu ieelpo garaiņus nevis tabakas dūmus. Tev ir nepieciešams pats ieelpošanas process un tavs prāts kļūst mierīgāks veicot šo darbību. Smēķētājam lielu lomu spēlē arī pats process, nevis saņemtā nikotīna deva. Tomēr nikotīnu arī nevar atstāt novārtā.

Sajūti atšķirību

E-cigaretes tiek lietotas tā pat kā parastās cigaretes, tikai izpaliek aizdedzināšanas process. Tāpēc, piemēram, košļenes un plāksteri nedarbojas tik labi, smēķēšanas atmešanai, jo tiek izņemts ieelpošanas un izelpošanas posms, pie kura smadzenes ir pieradušas.

Toksiskais šoks

Ieelpojot nikotīna garaiņus, tu nodari mazāku ļaunumu savam ķermenim, nekā dedzinot tabaku un elpojot tās dūmus. Tomēr, arī e-cigarete satur toksiskas vielas, kuras nav labvēlīgas tavam organismam- svins, formaldehīda un tās tabakas, kuras ir ar “garšām”, mākslīgiem aromātiem- visvairāk satur kancerogēnas vielas.

E- cigaretes var būt labs un veselīgāks palīgs tiem, kuri cenšas atmest smēķēšanu. Tomēr ir jāatceras, ka arī tajās ir ķīmiskas vielas, kuras nav nepieciešamas tavām plaušām. Ir vieglāk zaudēt mēra izjūtu, jo tu nesaproti, cik cigaretes tu esi nopīpējis, kad tu stāvi stundu un velc dūmu no savas e-cigaretes, tāpēc beigās var sanākt tā, ka tu smēķē vairāk un biežāk, nekā parastās cigaretes.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment