Vai zivju pirkstiņi tiešām ir gatavoti no zivīm? Uzzini, ko jaunieši par to domā

Pētījumā atklāts, ka piektā daļa Lielbritānijas jauniešu domā, ka zivju pirkstiņi tiek izgatavoti no īstiem zivju pirkstiem.

Ceturtā daļa no aptaujātajiem jauniešiem nav pārliecināti, vai medu iegūst no lapsenēm, bet 9% uzskata, ka kartupeļi aug kokos.

Viens no septiņiem jauniešiem (15%) nezina, ka jēra gaļu iegūst no aitas vai, ka cūkgaļa (pork chop) tiek iegūta no cūkas (pig). Tāpat trešā daļa no jauniešiem nezināja, ka liellopu gaļu iegūst no govīm.

Pig

Pētījumu veica Lielbritānijas medus ražošanas uzņēmums Rowse Honey, un tajā piedalījās jaunieši vecumā no 16 līdz 24 gadiem.

Rezultāti norāda, ka jaunieši nezina arī elementāras lietas par bitēm.

Sestā daļa (15%) domā, ka bites ražo sīrupu, bet 12% uzskata, ka biškopji bites “saspiež”, lai no tām iegūtu medu.

Bees-giving-their-honey-onto-a-honeycomb

Izskatās, ka sabiedrību nemaz neuztrauc šis zināšanu trūkums.

Viens no pieciem jauniešiem uzskata, ka viņiem vienkārši nav jāzina, no kurienes rodas pārtika.

Divas trešdaļas (64%) pieaugušo uzskata, šādu situāciju rada pārtikas pieejamība lielveikalu plauktos, nemaz nerunājot par pusfabrikātiem un jau gatavām maltītēm.

Izrādās, ka cilvēku naivums saistībā ar pārtikas ieguvi, tiek mantots no vecākiem.

Vairāk nekā piektā daļa aptaujāto atzīst, ka melojuši bērniem par to, no kurienes rodas pārtika, jo paši to nav zinājuši.

Ceturtā daļa aptaujāto jūtas neērti savu niecīgo zināšanu dēļ.

Rowse Honey direktors Īans Einsvorts ir šokēts par pētījuma rezultātiem: “Bites apputeksnē trešo daļu no augiem, no kuriem mēs iegūstam pārtiku, taču vairāk nekā divas trešdaļas cilvēku nespēj noteikt atšķirību starp bitēm, medus bitēm un lapsenēm. Pārsteidzoši, ka 6% britu uzskata, ka bites ir kaitēkļi, bet 19% no aptaujātajiem nogalinātu biti, ja to pamanītu savā istabā.”

Einsvorts norāda, ka 2015. gadā uzņēmums Rowse Honey aktīvi iesaistījies apmācību projektā, lai palīdzētu novērst medus bišu skaita samazināšanos, kā arī palielinātu stropu skaitu un veicinātu biškopības nozares attīstību Lielbritānijā.

Avots: www.mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">LD</cite>

    Es arī vienmēr biju pārliecināta ka Hot-Dogs ir suņu maize, nepirku, jo man suņa nav.

Leave a Comment