Varētu šķist, ka šo melnādaino meiteni ar virvi kāds būtu vilcis aiz kakla… Bet patiesība ir daudz šokējošāka!

5ZLutk-HMdY

Burtiski pāris dienu laikā melnādainās meitenes Kejas Pī vecāki iesniedza prasību par kompensāciju tiesā 3 miljonu ASV dolāru apmērā, turot aizdomās baltādainos bērnus, kuri piesprieduši meitenei linča tiesu.

12 gadus vecā Keja no skolas brauciena atgriezās mājās ar dīvainu nospiedumu uz kakla. Pēc bērnu teiktā, brīdī, kad meitene šūpojusies šūpolēs, viena no auklām esot aptinusies viņai ap kaklu un pavilkusi viņu pāris metrus. Bet vecākiem ir citi uzskati – viņi domā, ka pie vainas esot trīs baltādaini pusaudži, kas to darījuši rasistisku uzskatu dēļ.

6dT9TtF9tgw
Rēta uz meitenes kakla patiešām izskatās ļoti biedējoši. Šķiet, ka kāds būtu pārgriezis meitenes kaklu un pēc tam to sašuvis. Cietušās meitenes māte ir dusmīga, jo neviens neuzskatīja par vajadzīgu paziņot vecākus, ka meitene guva traumu.
Skolas vadība uzskata, ka šis esot vien nelaimes gadījums, un runa pat nevarot būt par jebkāda veida rasistiskiem motīviem. Viņi ļoti nopietni attiecās pret šo incidentu un aptaujāja visus, kas devās tajā braucienā. Pēc viņu sacītā, neviens negrasījās darīt pāri meitenei, kā arī nevēlējās viņai nodarīt miesas bojājumus.

big-leaf-deb-groesbeck
Bet, ir jāņem vērā, ka klasē, kurā mācās meitene, no 22 cilvēkiem tikai divi ir melnādainie, un Keja Pī ir viena no tām. Nav zināms, kā beigsies šis incidents, bet pašlaik skolā notiek izmeklēšana. Kādam ir jāatbild par meitenei nodarīto morālo kaitējumu, neuzmanību, fiziskajām sāpēm un rasistiskajiem motīviem. Starp citu, šķiet, Kejas vecāki negrasās meiteni vest uz citu mācību iestādi, jo viņa turpina mācības tajā pašā skolā.
Informācija par šo atgadījumu internetā izplatījās ļoti ātri, izraisot plašu diskusiju vilni par notikušo. Cilvēkiem ir ļoti dažādi uzskati, un, spriežot pēc tiem, šī lieta būs ļoti “pikanta”. Pašlaik gan neviens vēl nav sodīts.
Padalieties ar šo ziņu arī ar saviem draugiem. Lai arī viņi apdomā šī incidenta iemeslus!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">xxx</cite>

    Paši viņi vislielākie rasisti, kā kaut kas, tā uzreiz “baltie” vainīgi! Paši viņi nodalās un vairo rasismu, sods beidzot būtu jāuzliek par tīšu rasu naida kurināšanu tiem nēģeriem!

Leave a Comment