Paši dīvainākie prāta stāvokļi un sindromi, kādi ir atklāti. #4 ir šausmīgs!

 

Kotarda sindroms

Kotarda sindroms zināms arī kā “Staigājošā līķa sindroms” – cilvēks tic, ka viņš ir miris, neeksistē vai ka viņš ir zaudējis visus savus iekšējos orgānus.

Tipiski cilvēki, kuri cieš no šīs slimības, apgalvos, ka viņi neeksistē, tomēr patiesībā tas nozīmē, ka viņiem ir grūti atrast dzīves jēgu. Šādi cilvēki cenšas neveidot kontaktu ar citiem cilvēkiem un par sevi rūpējas pārāk maz.

Bieži ar šo simptomu sirgst šizofrēnijas slimnieki.

Folie à deux

Tieši tulkojot, tas nozīmē “neprāts, ko dala divi”. Šis sindroms piemīt diviem vai vairāk cilvēkiem, kuri dzīvo ļoti šaurā apvidū, sākot dalīt līdzīgas halucinācijas.

“Domu ievietošana”

Domu ievietošanas sindroms apraksta parādību, kad slimnieka domas nav viņa paša.

Šāds cilvēks dažkārt domā, ka viņš nāk no pavisam cita cilvēka, un dažkārt viņi vispār nezina, no kurienes nāk. Šis arī ir viens no šizofrēnijas simptomiem.

Lai vēl: Apskatot muzejā uzņemtās bildes, viņi bija šokā

Parīzes sindroms

Parīzes sindroms ir pārejoša pieredze, ko piedzīvo tūristi, kuri, apmeklējot Parīzi, ir vīlušies tajā, ko patiesībā gaidīja. Viņi var piedzīvot halucinācijas, realitātes neapzināšanos, trauksmainību un citus pārejošus simptomus.

Šis sindroms varētu izklausīties kā joks, tomēr gada laikā aptuveni 20% japāņu tūristu šī sindroma dēļ nonāk slimnīcā.

Visticamāk, ka tas rodas no kultūršoka, ko piedzīvo tad, kad cilvēks ir gaidījis ko labāku, nekā ir ieraudzījis. Labākais ārstniecības veids – došanās mājās.

Klīniskā likantropija

Klīniskā likantropija ir stāvoklis, kad cilvēks tic, ka viņš ir procesā, kura laikā viņš pārvēršas par dzīvnieku.

Un cilvēki nedomā tikai to, ka viņi pārvēršas par vilkačiem: ir gadījumi, kad cilvēki ir ticējuši, ka pārvēršas par vardēm, kaķiem, zirgiem, putniem, hiēnām un pat bitēm.

Šis stāvoklis ir ļoti rets.

Avots: spring.org.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment