Vai pašapmierināšanās ir laba Tavai veselībai?

Ir dzirdētas pat tādas baumas, ka sevis apmierināšana var novest līdz tam, ka rokas kļūst matainas, novest pie akluma un neauglības, bet patiesība ir tāda, ka ne pārlieku liela deva sevis mīlēšanas ir pat veselīga.

Ķīmiskās vielas, kas izdalās mūsu smadzenēs masturbācijas laikā, liek mums justies mierīgākiem un laimīgākiem. Viena no vielām ir dopamīns, kas samazina stresu, rada endorfīnus, kas samazina sāpes (noderīgi sievietēm, lai tiktu galā ar menstruāciju sāpēm) un ražo prolaktīnu, kas uzlabo miegu.

Vīriešiem masturbācija ir kā “pirmā palīdzība”, kad viņi jūt, ka tuvojas saaukstēšanās. Tas ir, tāpēc ka masturbēšanas laikā palielinās balto asins ķermenīšu daudzums asinīs, kas cīnās ar vīrusiem un infekcijām. Tas arī samazina iespējamību saslimt ar prostatas vēzi, jo “trubas biežāk tiek izskalotas”.

Masturbēšanas rezultātā samazinās spermatozoīdu skaits, bet uzlabojas pašas spermas kvalitāte. Vecie spermatozoīdi “dod ceļu” jaunajiem, kuri ir daudz spējīgāki apaugļot olšūnas. Slēdziens ir tāds, ka ne pārlieku bieža masturbācija ir veselīga un vēlama, bet ik pa laikam ir jāpamaina tehnikas, kā sevi apmierināt, lai saglabātu savu seksuālo kāri.

Avots: independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Antriņa</cite>

    Paņem savu Džekpotu! Ko tu darītu, ja vinnētu 200 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi! Reģistrējies un saņem vienu loterijas biļeti par brīvu: http://bit.ly/2en6QyG

Leave a Comment