5 iemesli, kādēļ nevajadzētu skriet maratonu

Tavs muskuļu apmērs samazināsies

Zviedru zinātnieki ir pierādījuši, ka regulāra skrējiena veikšana pēc svaru zāles apmeklējuma, var ievērojami vairot tavu muskuļu masu. Tomēr, ja tu sāksi gatavoties maratonam, tas nozīmē ilgus un garus treniņus, kuru laikā tu zaudē daudz kaloriju un tava bicepsu muskuļu masa nesaņem tik daudz enerģijas, jo tā ir nepieciešama taviem kāju muskuļiem. Tāpēc, tavi kāju muskuļi kļūst lielāki, bet bicepsi- mazāki.

Tu visticamāk dari to nepareizo iemeslu vadīts

Ir cilvēki, kuri patiesi mīl skriešanu. Procesu, treniņus kā tādus. Un maratons šādiem cilvēkiem ir 42km garš prieka skrējiens. Tomēr daudziem ir vēlēšanās maratonu noskriet vienkārši “ķeksīša pēc”, ka tu to reizi mūžā esi izdarījis. Vai, lai kādam pierādītu, ka viņš ir to spējīgs izdarīt.

Tev ļoti iespējams būs traumas

Protams, tas ne vienmēr notiks, bet organismam tas vienmēr ir pārbaudījums. Skriešana bez apstājas aptuveni 4 vai 5 stundas pēc kārtas, pa asfaltētu ceļu var būtiski traumēt tavus ceļgalus un potītes. Ja tu nolem skriet ultra maratona distanci, tad ir iespējama arī sirds muskuļa trauma.

Tev vairs nebūs sabiedriskās dzīves

Tā kā maratons prasa regulārus un nopietnus treniņus, tev vairs neatliks laika, lai satiktos ar draugiem, tik bieži kā agrāk. Un liela daļa draugu satiekas arī pie kādas vīna glāzes, kas arī tevi var atturēt no piedalīšanās socializēšanās pasākumā.

Tevi pazemos par Tevi daudz vecāki cilvēki

Skriešanas veterāni ne vienam vien skrējējam ir likuši sajusties nožēlojami. Tie ir tie slaikie, grumbuļainie večuki un tantiņa, kuras tev, jaunam vīrietim, spēka gados, panesas garām, ka nemetas. Tava pašapziņa var no tā ciest. Tāpēc labāk varbūt paliec sporta zālē, kur tu savā nodabā vari pacilāt hanteles un pamīties ar velo trenažieri.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment