5 iemesli, kāpēc tev joprojām nav plakans un muskuļots vēders, kaut arī aktīvi trenējies

Tu neveic specifiskus vingrinājumus, kas paredzēti tieši preses muskuļiem

Viens no kaitīgākajiem pieņēmumiem starp svara zaudētājiem ir tāds, ka, lai iegūtu plakanu vēderu, nav nepieciešams veikt vingrinājumus, kas nodarbina galvenokārt tieši vēdera muskuļus. Taisnība, ka pietupieni, pievilkšanās un ļoti daudz citu vingrojumu reizē ar citām muskuļu grupām nodarbina arī vēderu, tomēr pētījumi pierāda, ka tie uzliek ļoti maz slodzes rectus abdominis jeb “sešpakas” muskuļiem.

Tava ķermeņa tauku procents ir ļoti augsts

Tu vari trenēt vēdera muskuļus tā, it kā no tā būtu atkarīga tava dzīvība, bet, kamēr vien tu nebūsi atbrīvojies no zemādas tauku kārtiņas uz vēdera, neviens par to nezinās. Ja tavs ķermeņa tauku procents nav apmēram 10%, tavus vēdera muskuļus visdrīzāk nevarēs redzēt pat tad, ja tie būs visai lieli un spēcīgi.

Lasi vēl: Kafija pirms treniņa – izklausās neprātīgi, bet vai tas tā tiešām ir

Tev jāpamaina kustības

Tavs ķermenis ir gudrāks nekā tu. Ja vien tu regulāri nemaini metodes, ar kurām uzbrūc saviem vēdera muskuļiem, tie pielāgosies treniņiem un pārstās augt. Iekļauj savos treniņos dažāda veida vingrojumus presei un ik pa laikam pamaini tos, nodarbinot visus vēdera muskuļus dažādos veidos.

Tu neesi sakārtojis savu uzturu

Varbūt esi jau dzirdējis teicienu, ka muskuļus audzē virtuvē, nevis sporta zālē. Ja tu vēlies plakanu vēderu, izveidot labu uztura plānu ir obligāts pasākums. Izveido olbaltumvielām bagātu, veselīgu uztura plānu dienai. Vari konsultēties ar savu treneri.

Tu negūsti pietiekami daudz atpūtas

Viens no visvairāk ignorētajiem padomiem, ko aizmirst sportisti, ir pietiekams miega daudzums. Muskuļu augšanas hormonu līmenis nakts laikā ir augstāks, kas nozīmē, ka guļot tie aug daudz ātrāk un efektīvāk. Vēl vairāk: nepietiekams miega daudzums palielina stresa hormonu līmeni asinsritē, kas, savuvārt, pastiprina tauku uzkrāšanos ķermenī. Guli pietiekami, un tavi rezultāti noteikti uzlabosies.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment